امور آموزشی

اظهار نظر در خصوص آزمونهای استخدامی، گزینش واستخدام کارکنان

[ad_1]

اظهار نظر در خصوص آزمونهای استخدامی، گزینش واستخدام کارکنان

برای سلامت سیستم اداری و ساختار دولتی در هر نظام حکومتی ,حضور کارکنان کوشا و متعهد و کارآمد در همه زمینه های سیاسی,اقتصادی,اجتماعی و … نیاز می باشد.

به همین منظور در هر دولتی از طریق سیستم جذب و استخدام جوانان را به سوی این عرصه ها کشانده و جامعه ای موفق تر را رقم خواهند زند.

کارشناس رسمی امور آموزشی در خصوص آزمون استخدامی کارکنان آموزشی می گوید: برای حضور در آزمون استخدامی سالانه ,دانشگاه و محل تحصیل داوطلبان اهمیت چندانی ندارد.

یکسری تدابیر برای آزمون استخدامی شرکت ها وجود دارد که به کسانی که دانشگاه آزاد درس خوانده ه اند یا معدل بالا ندارند اجازه شرکت در آزمون را نمی دهند که بسیار جای اشکال دارد چون هر کسی باید قادر باشد در آزمونهای استخدامی شرکت کند.

اینکه دانش آموختگان فلان دانشگاه سطح دانش بالاتری دارند به هیچ وجه این طور نیست و باید همه چیز در آزمون و سطح تجربیات آنها سنجیده شود.در این خصوص از طرف دولت کارشناس رسمی امور آموزشی موظف به پی گیری این گونه مساعل می باشد تا حق از بقیه داوطلبان گرفته نشود و همه به یک اندازه در استخدامی شرکتها سهیم باشند.

طبق نظریات کارشناسان وظیفه دولت استخدام داوطلبان نیست بلکه دولت باید زمینه هایی را فراهم کند تا شرکتهای خصوصی و دولتی مانند : شرکت فولاد,شرکت نفت ,شرکت پتروشیمی و … جوانان را به اشتغال شرکت های خود در بیاورند.

طبق اصل 44 قانون اساسی فقط بخش حاکمیتی دولت است که باید به اندازه خود نیرو جذب کند .که این ظرفیت شامل 30 تا 40 هزار نفر در بخش عمومی است.یعنی کلا 5 درصد دولت ظرفیت جذب نیرو را خواهد داشت.

طبق نظریات کارشناس رسمی امور آموزشی اکثر این آزمونها صوری بوده و افراد استخدامی از پیش تعیین شده هستند و خصوصا در دستگاهای دولت در استخدامی های سیاسی از افراد کارآمد و متخصص استفاده نمی شود و اجازه استخدامی در همه بخش های دولت یکسان نمی باشد.

در یک جا که نیاز به نیروی استخدامی نمی باشد آزمون برگزار می شود و اما در جای دیگر شدیدا نیاز به افراد متخصص است هیچ آزمونی برگزار نمی شود و عدم این هماهنگی ها باعث شده است که اعتماد جوانان نسبت به دولت برای اشتغال زایی از بین برود و تعداد  کثیری از جوانان خلاق  همچنان بیکار بمانند.

کارشناس رسمی امور آموزشی از طرف دولت موظف به گزینش افراد قبول شده در استخدامی می باشد.این گزینش ها شامل :

تمرکز شغلی مورد نظر ,هدف از شغل مورد نظر , صداقت فرد در انجام کار , میزان تعهد فرد در هنگام کار و … است.

این کار باعث می شود تا افراد فاسد از چرخه کار کنار گذارده شوند تا هم جامعه و هم سیستم از وجود آنها ضربه نبیند.

فواید گزینش این است که :

افرادی كه مسأله‌دار مي‌باشند تشويق مي‌شوند تا خود را از كانديدا شدن جهت تصدي شغل مورد نظر كنار بكشند. در اين حالت تنها با داشتن يك برنامه گزينشي، متقاضياني را كه داراي سوابق كيفري و يا مدارك غيرمعتبر مي‌باشند ترغيب به كناره‌گيري مي‌كنند.

توجه جدی به کار داشتن و توجه به دستورات کارفرمایان را در اولویت قرار می دهند تا مطمعن شوند که فرد تا چه اندازه در کار خود انعطاف پذیر است..

این کار  متقاضيان فاقد صلاحيت را از ادامه استخدام نا امید می سازد و به همان اندازه متقاضيان واجد شرايط، را تشویق به این کار می کند .اين كار باعث صداقت و درستكاري در تقاضاي فرد و مصاحبه‌اي كه از او بعمل مي‌آيد مي‌شود.

كارفرمايان مي‌دانند كه داشتن يك برنامه جهت بررسي و تحقيق در پيشينه افراد سبب می شود تا متقاضيان در تقاضاهاي خود به منظور همكاري و پاسخگويي در زمينه سوابق خودشان، از خود آمادگي لازم را نشان دهند.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *