جذب هیات علمی دانشگاه آزاد
آیا شما هم فارغ التحصیل کارشناسی یا کارشناسی ارشدید و یا اینکه مشغول تحصیل در مقطع دکتری می باشید و قصد ورود به عرصه تحقیق و تدریس را دارید؟ در صورت پاسخ مثبت به این سوال باید گفت مسیر درستی را انتخاب کرده اید و عضویت در گروه هیات علمی دانشگاه آزاد می تواند یکی از گزینه های بسیار عالی برای آینده شغلی شما باشد.
ما راه را برای شما به طور کاملا شفاف و دقیق توضیح داده ایم و تنها کافی است که شما آن را اجرا کنید تا در مسیر درست قرار بگیرید. خیلی تفاوت نمی کند که در چه رشته ای یا اینکه در چه دانشگاهی تحصیل می کنید ، مهم این است که قصد دارید وارد یکی از جذاب ترین مشاغل دنیا شوید، یعنی تدریس در دانشگاه به عنوان عضو هیات علمی و رسیدن به مقام استاد دانشگاه !
در کشور ما دانشگاه های مختلفی وجود دارند که هر کدام بر اساس قوانین و ضوابط داخلی و مصوب برای جذب هیات علمی اقدام می کنند. دانشگاه های زیر مجموعه وزارت علوم ، دانشگاه های وزارت بهداشت ، دانشگاه آزاد اسلامی ، دانشگاه پیام نور، دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه ها و موسسه های غیر انتفاعی غیر دولتی از جمله مؤسسات آموزش عالی مورد تأیید مراجع رسمی می باشند که هر یک به نوعی به کار در عرصه آموزش، تحقیق و پژوهش مشغولند و در دوره های مختلف اقدام به جذب هیات علمی می کنند.
در این مقاله و در کتاب الکترونیکی “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی” ما به صورت مفصل و گام به گام به کارهایی که شما باید انجام دهید یا نکاتی که باید توجه کنید تا با اعتماد به نفس و با کمترین دردسر به عنوان عضو هیات علمی وارد یکی از واحدهای آموزشی دانشگاه آزاد شوید پرداخته ایم.
راهنمای جذب هیات علمی دانشگاه آزاد راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه آزاد(ویژه گروه غیرپزشکی دانشگاه آزاد) |
اکنون برای اینکه دانش و اطلاعات خود را از شغلی که می خواهید واردش شوید بسنجید، سوالات و پاسخهای زیر را دنبال کنید….
دانشگاه آزاد در سال های گذشته چقدر هیات علمی جذب کرده است ؟
طبق اعلام معاون آموزشی دانشگاه آزاد، از سال ۹۲ تا 94 ، تعداد ۳ هزار و ۴۸۶ نفر جذب شده اند و این تعداد به صورت قطعی به مجموعه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه شده اند.
در فراخوان جذب اعضاي هیات علمی دانشگاه آزاد در دي ماه سال 95 نیز 3هزار و ۹۰۰ عضو جدید هیات علمی جذب شده اند. در این فراخوان ۶ هزار و ۲۰۰ نفر ثبت نام کرده بودند . البته این تعداد در کل واحدهای دانشگاه آزاد و در سراسر کشور است و در عین حال عدد قابل توجهی هم می باشد. اگر همین روند در سال های آتی ادامه پیدا کند، شانس زیادی برای داوطلبین ورود به گروه هیات علمی دانشگاه آزاد وجود خواهد داشت !
تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد چقدر است ؟
در حال حاضر تعداد ۶۸ هزار و ۳۰۳ مدرس دانشگاه با دانشگاه آزاد همکاری می کنند که از این تعداد تنها ۳۲ هزار و ۴۵۳ نفرعضو هیات علمی این دانشگاه هستند و مابقی را اساتید حق التدریس تشکیل می دهند.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جذب هیات علمی مورد نیاز دانشگاه ها باید از طریق برگزاری فراخوان جذب و به صورت سراسری باشد بنابراین دانشگاه آزاد برای تامین عضو هیأت علمی خود ملزم به برگزاری فراخوان جذب هیات علمی است و این موضوع به ما یادآوری می کند که فرایند جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد از یک رویه و روال مشخص و تعیین شده پیروی می کند و اگر ما از این فرایند اطلاع کافی داشته باشیم، شانس بسیار بیشتری برای ورود به این دانشگاه داریم.
آیا معدل شما برای عضویت در هیات علمی دانشگاه آزاد مناسب است ؟
یکی از مهمترین سوالاتی که هر یک از داوطلبین جذب هیات علمی از خود می پرسند این است که تاثیر معدل در جذب هیات علمی چیست؟ حداقل معدل برای جذب هیات علمی چقدر است؟ شرط معدل برای جذب هیات علمی دانشگاه آزاد به چه صورت است؟ آیا با معدل 15 در کارشناسی ارشد می توان امیدوار به جذب در دانشگاه آزاد باشیم؟ معدل 14 چطور ؟ آیا در فراخوان های مختلف معیارهایی که برای معدل تعیین می کنند متفاوت است ؟ آیا برای معدل مقاطع کارشناسی، ارشد یا دکتری ضریبی درنظر گرفته می شود؟
پاسخ به این سوالات و توضیحات بیشتر از می توانید در “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی” که توسط کارشناسان خبره و آگاه تهیه شده است، پیدا کنید.
دارای امتیازات نخبگی یا استعداد درخشان هستید؟ پس یک قدم به شغل هیات علمی نزدیک تر شدید…
همانطور که در فراخوان های جذب هیات علمی دانشگاه آزاد مشخص شده است، اگر دارای افتخارات علمی مانند دانشجوی نمونه کشوری، کسب رتبه در جشنواره های ملی، دارای رتبه اول تا سوم آزمون ورودی رشته تحصیلی خود و عناوینی از این قبیل ، هستید پس شانس شما برای اینکه بتوانید به عنوان هیات علمی دانشگاه آزاد پذیرفته شوید، بسیار افزایش می یابد.
البته تألیف و ترجمه کتاب و سایر آثار علمی و هنری در کنار چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر و بسیاری دیگر از موارد و امتیازات علمی و آموزشی از جمله عوامل مثبت مؤثر در موفقیت شما در این راه می باشد. اطلاعات بیشتر در خصوص مصادیق نخبگی و استعداد درخشان، بخش دیگری از محتوای کتاب الکترونیک “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد” است.
اگر دارای امتیازات ایثارگری هستید، باز هم یک قدم به شغل هیات علمی نزدیک ترید !
طبق فراخوان جذب هیات علمی در گذشته، دانشگاه آزاد برای افرادی که طبق قانون دارای امتیازات ایثارگری می باشند، تسهیلاتی قائل شده است تا با شرایط مناسب تری بتوانند وارد این شغل شوند.
علاوه بر این، در ارزیابی های دانشگاه برای آن دسته از افرادی که سابقه فعالیت مستند در مساجد یا هیات های مذهبی دارند، با نهادهایی همچون بسیج و یا جمعیت های خیریه همکاری داشته اند و یا اینکه حافظ قرآن و یا نهج البلاغه هستند، امتیازاتی قائل می شوند.
حقوق و مزایای هیات علمی دانشگاه آزاد چقدر است ؟
تا چند سال قبل، حقوق هیات علمی دانشگاه آزاد، عدد جذابی برای خیلی از افراد نبود و تنها پرستیژ و سطح اجتماعی این شغل بود که افراد و فارغ التحصیلان دانشگاه را به خود جذب می کرد. اما در سال های اخیر با افزایش قابل توجهی که در میزان حقوق و مزایای اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد رخ داده است، این شغل برای بسیاری از افراد جذاب تر از قبل شده است و البته زندگی برای اعضای سابق هیات علمی شیرین تر !
اطلاعات کاملی از میزان حقوق و مزایای دریافتی اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد در سطوح استادیار، دانشیار و استاد در کتاب الکترونیک “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد” آورده شده است و ذهن شما را در مورد حقوق آینده تان کاملا شفاف می کند.
آیا با مدرک کارشناسی ارشد می توانیم در دانشگاه آزاد ، هیات علمی شویم ؟
سوال بسیاری از مخاطبان ما و داوطلبین شرکت در فرایند جذب هیات علمی در سال های گذشته این بوده است که آیا جذب هیات علمی با مدرک ارشد امکان پذیر است؟ آیا با مدرک کارشناسی ارشد و به شرط داشتن سوابق آموزشی و پژوهشی می توانند در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد شرکت کنند و موفق شوند؟ این سوال به شکل های مختلف توسط اشخاص متعدد و با شرایط، سن و سوابق کاری و آموزشی مختلف تکرار شده است.
البته پاسخ به این سوال در دوره های مختلف متفاوت بوده است و با گذشت زمان ممکن است شرایط هر یک از دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد برای جذب هیات علمی با مدرک کارشناسی ارشد تغییر کند ولی در حال حاضر شرایط به این شکل است که در صورتی که مدرک کارشناسی ارشد دارید، تنها به شرط قبولی در آزمون دکترا و گذراندن امتحان جامع می توانید در فراخوان جذب هیات علمی دانشگاه آزاد شرکت کنید.
البته هنوز جذب هیات علمی با مدرک کارشناسی ارشد در تعداد محدودی از رشته ها صورت می گیرد اما فقط در صورت عدم وجود متقاضی دکترا. مثلا در گروه هنر به خاطر کمبود فارغ التحصیل دکترا حتی دانشگاه تهران نیز گاهی جذب کارشناس ارشد دارد.
جدول کامل رشته های مورد نیاز به همراه مواردی که امکان جذب کارشناس ارشد وجود دارد را در “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد” مطالعه فرمایید.
فرایند جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد را چقدر می شناسید؟
دانشگاه آزاد اسلامی به صورت مستقل از دانشگاه های دولتی اقدام به جذب هیات علمی می کند، فراخوان می دهد، مصاحبه می کند و گزینش نهایی را انجام می دهد. هرچند ممکن است که بخشی از فرایند جذب هیات علمی دانشگاه آزاد شبیه سایر دانشگاه ها باشد ولی تفاوت هایی نیز وجود دارد که متناسب با قوانین و ساختار داخلی دانشگاه ایجاد شده است.
فرایند جذب هیات علمی دارای چند مرحله است. در هر مرحله داوطلب باید طبق مقررات عمل کند و قدم به قدم جلو برود تا به نتیجه برسد . فرایند جذب هیات علمی دانشگاه آزاد در سال های مختلف تفاوت می کند و در هر دوره از فراخوان باید طبق قوانین و رویه های اعلام شده عمل کرد. در کتابچه الکترونیکی راهنما، مراحل ثبت نام در فراخوان به تفکیک و با جزئیات و به صورت تصویری تشریح شده است و شما را گام به گام تا آخرین مرحله راهنمایی می کند.
شاخص های مورد توجه داوران در جلسات ارزیابی چیست ؟
شرایط جذب هیات علمی دانشگاه آزاد چیست؟ شرایط اختصاصی جذب هیات علمی دانشگاه آزاد چه مواردی است؟
داوران به منظور گزینش و انتخاب داوطلبان از شاخص های مختلف و متنوعی که توسط مراجع قانونی تهیه شده و در اختیار آنها قرار داده شده است استفاده می کنند. هر چند که توانایی ها و مهارت های عمومی شما، مهارت برقراری ارتباط، انتقال پیام و تأثیر گذاری شما می تواند به شما در این فرایند کمک کند ولی به هر حال برخی از شاخص ها با مدارک مکتوب و مستند قابل بررسی و امتیاز دهی می باشد.
بخشی از شاخص های ارزیابی داوطلبین جذب هیات علمی شامل ویژگی ها و صلاحیت های عمومی داوطلب از جمله شرط سنی در جذب هیات علمی است و برخی دیگر توانایی علمی او را مورد هدف و بررسی قرار می دهد از جمله شرط معدل هیات علمی شدن و البته برای هر یک امتیازاتی در نظر گرفته شده است. اگر شما بتوانید از مدتی قبل نسبت به این شاخص ها و شرایط جذب هیات علمی (که اغلب آنها تقریبا در طول زمان ثابت بوده اند)، آگاهی پیدا کنید و به صورت هدفمند امتیاز خود را در آنها افزایش دهید، طبیعتا شانس بیشتری برای ورود به جمع اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد پیدا خواهید کرد.
لیست کامل این شاخص ها در یکی از پیوست های کتاب الکترونیک “راهنمای جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد” به تفصیل آورده شده است.
سایر فرصت های شغلی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کدامند؟
کار در بخش خصوصی، حضور در سازمانها وشرکت های دولتی، مشاوره به سیاستمداران و صاحبان کسب و کار و کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار شخصی ، همگی در پیش روی عضو هیات علمی قرار دارد تا به موازات انجام وظیفه در دانشگاه یا بعد از ساعت کاری، اقدام به انجام آن نماید و بیش از پیش به رشد و بالندگی کشور و موقعیت اقتصادی و اجتماعی خود کمک کند.
با توجه به اینکه امروزه بخش زیادی از اعضای هیات علمی دانشگاه ها، دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته خود می باشند، بنابراین تأسیس مراکزی همچون آزمایشگاه، شرکت دانش بنیان، کارگاه تخصصی، داروخانه، مرکز پزشکی، مرکز مشاوره و کلینیک تخصصی و … بر حسب رشته تحصیلی می تواند یکی از حوزه های فعالیت استاد دانشگاه باشد.
شخصیت شناسی اعضای هیات علمی دانشگاه
اگر نسبت به این موضوع که تدریس و آموزش در دانشگاه مناسب شخصیت شماست یا خیر و هنوز شک و تردید دارید، به شما پیشنهاد می کنیم به روش علمی ابتدا خودتان را بیشتر بشناسید و از توانایی های شخصیتی خود اطلاع بیشتری کسب کنید. چون هر کدام از ما دارای ویژگی های متمایز و خاصی هستیم و شاید بتوانیم در بعضی از کارها خیلی موفق تر ظاهر شویم. مثلا بعضی از ما اگر وارد کارهای فنی و مهندسی شویم، بسیار موفق تر از آن خواهیم بود که استاد دانشگاه شویم. بعضی از ما در سیاست و مدیریت از استعداد بالایی برخورداریم و ذاتا از قدرت لذت می بریم ، پس شاید بد نباشد به مسیر های سیاسی نگاه کنیم. بعضی هامون هم عاشق کارآفرینی و برپایی کسب وکار شخصی هستیم. خب خیلی هم عالی است. مطمئنا اگر در این مسیر وارد شویم، بسیار موفق تر خواهیم بود.
ما اطلاعات بسیار با ارزشی را در خصوص تیپ شناسی شخصیت بر مبنای آزمون های معتبر و شناخته شده علمی نظیر آزمون شخصیت شناسی MBTI و همچنین آزمون شخصیت شناسی هالند و سایر ابزارهای روانشناسی شخصیت آماده کرده ایم که می توانید از اینجا وارد این بخش جالب شوید.
اکنون شما با آگاهی بیشتر نسبت به شغل عضو هیات علمی می توانید روی دانش خود حساب کنید و امیدوار باشید تا در آینده، یکی از افراد موفقی باشید که در این بخش به کشور خود خدمت می کنند و از زندگی مرفهی نیز برخوردارند. موفقیت شما را در ورود به شغل عضو هیات علمی تا رسیدن به مقام استاد دانشگاه آرزومندیم!
راهنمای جذب هیات علمی دانشگاه آزاد راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه آزاد(ویژه گروه غیرپزشکی دانشگاه آزاد) |
به اطلاع دوستان گرامی می رسانیم کتاب الکترونیک ویژه جذب هیات علمی وزارت علوم (شامل توضیحات مفصل و نکات اختصاصی عضویت در هیات علمی دانشگاههای دولتی ، غیر انتفاعی- غیر دولتی، پیام نور و دانشگاههای وابسته به دستگاههای اجرایی) به صورت مجزا از طریق لینک زیر در اختیار شماست که اگر قصد شرکت در فراخوان جذب وزارت علوم را دارید مطالعه آن را به شما توصیه می کنیم.
راهنمای جذب هیات علمی وزارت علوم ( جذب دولتی ، غیر انتفاعی، پیام نور) راهنمای گام به گام و عملی برای رسیدن به شغل استاد دانشگاه (ویژه گروه غیرپزشکی-ویرایش پنجم-پاییز95) |