نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه در خصوص بیمه اموال و شرایط آن
نظر کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه در خصوص بیمه اموال و شرایط آن
استفاده از بیمه اموال بسیار مرسوم است. افرادی که دارای مال و اموالی اعم از، خانه اتومبیل، شرکت وامثالهم هستند، برای جلوگیری از پرداخت هزینه های ناشی از اتفاقات و بلایای مختلف اقدام به بیمه اموال خود می کنند. کارشناس رسمی دادگستری رشته امور بیمه در خصوص شرایط امول بیمه گر و جبران خسارت های احتمالی که به موجب آن بیمه کننده تعهد داده است پرداخت کند، اظهار نظرتخصصی می کند.
بیمه امول به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود. بیمه خودروها، بیمه آتش سوزی و نهایتا بیمه های حمل و نقل. احتمالا شما با بیمه اتومبیل آشنا هستید و اتومیبل خود را بیمه کرده اید و یا می خواهید در مورد کم و کیف این بیمه بیشتر بدانید.
اولین موضوع در بیمه خودرو تعیین نرخ بیمه است که کارشناس دادگستری بیمه میزان وجه پرداختی بابت بیمه هر خودرو را منوط به متغیر هایی چون قیمت خودرو و میزان دیه می داند.
بیمه اتومبیل در کشور ما الزامی است. به جرات می توان گفت هیچ مالی چون اتومبیل در معرض خطر نیست. خطر برای خود و دیگران. به همین دلیل قانون بیمه اجباری تصویب شده است که دارندگان خودرو را موظف کند تا در قبال احتمال حمل خسارت به شخص ثالث خودروی خود را بیمه کرده باشد.
نوع دیگر بیمه اتومبیل در صدد جبران خسارت احتمالی به خود شخص است. برای مثال اگر اتومبیلی دچار سانحه شود بدون آنکه شخص ثالثی مقصر این حادثه باشد، صاحب خودرو می تواند بخش قابل توجهی از خسارت های وارده بر خودرویش را جبران کند. تعیین میزان این خسارت بر عهده کارشناس رسمی بیمه می باشد.
کارشناس معمولا در خصوص میزان خسارت وارده، هزینه های جبران آن و افت قیمت ناشی از تصادف و یا سایر حوادثی که برای یک خودرو پیش می آید، اظهار نظر می کند.
دسته دوم بیمه های اموال، بیمه های آتش سوزی هستند. این بیمه ها نیز بسیار مهم اند و البته بر خلاف اسمشان موارد زیادی را در بر می گیرند و نه صرفا آتش سوزی.
اگر بگوییم در هر سال بیش از 50 هزار مورد آتش سوزی اتفاق می افتد شاید بیشتر مشتاق شوید این بحث پر اهمیت را دنبال کنید.
بیمه آتش سوزی همه خطرات ناشی از آتش سوزی که به صوت طبیعی و یا غیر طبیعی هستند را شامل می شود. مثل صاعقه، رعد و برق و یا آتش سوزی ناشی از ترکیب اکسیژن و گرما. بیمه آتش سوزی علاوه بر این موراد، مواردی را نیز تحت عنوان خطرات اضافی آورده است تا بیمه گر بتواند در یک بیمه خطرات بیشتری را پوشش دهد. مثلا بیمه زلزله، و طوفان و یا بیمه های سرقت.
نرخ بیمه آتش سوزی نیز با توجه به متغیر های زیادی تعیین می شود. عواملی چون مساحت مال مورد بیمه، کاربری و میزان خطر پذیری بسیار تعیین کننده هستند. بیمه های آتش سوزی بسیار به صرفه هستند و با توجه به قیمت پایین آن بهتر است آمار 50 هزار آتش سوزی در سال را جدی بگیرید.
سومین دسته از بیمه های اموال بیمه های باربری هستند. به موجب این بیمه، بیمه گذار تعهد می دهد تا در صورت وقوع حادثه در جریان حمل و نقل، خسارت وارده به محموله بیمه کننده را بپردازد. کارشناس بیمه به بررسی عوامل حادث شدن اتفاق و شرایط تعلق بیمه به این رخداد ها نیزمی پردازد. بنابرین بیمه بابری خاص رانندگان و یا افرادی است که اجناسی را مجبورند منتقل کنند. برای درک ضرورت این بیمه به این مثال توجه کنید. کامیونی حامل چندین خودرو گرانقیمت است و در مسیر دچار سانحه می شود. پرداخت خسارت چنین سانحه ای احتمالا در توان هیچ راننده ای نیست بنابراین بیمه محموله بسیار ضروری به نظر می رسد. البته حمل نقل صرفا جاده ای نیست و می تواند ریلی و یا دریایی هم باشد.