پرستاری

آموزش استفاده از وسایل ضد بارداری توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی

یکی از حوزه های فعالیت کارشناس رسمی دادگستری رشته مامایی ، آموزش استفاده از وسایل ضد بارداری به زوج هایی است که خواستار بچه نمی باشند و یا آمادگی لازم برای بچه دار شدن را ندارند . کارشناس دادگستری رشته مامایی کلاس هایی را برای آموزش این افراد برگزار میکند و یک کارشناس رسمی رشته مامایی که در این زمینه دانش لازم را دارد در این کلاس ها تدریس می کند. کارشناس رشته مامایی در رابطه با انواع روش های متداول پیشگیری از بارداری که در ادامه توضیح داده می شود در این کلاس ها صحبت می کند.

کاندوم : یکی از معمول ترین روش پیشگیری از بارداری استفاده از کاندوم می باشد. قبل از شروع رابطه جنسی باید از کاندوم استفاده شود. این روش علاوه بر این که از روش های پیشگیری از بارداری به شمار می آید ، روش محافظتی علیه بیماری های مقاربتی مانند ایدز و هپاتیت نیز می باشد. کاندوم یک پوشش پلاستیکی نازکی است که از ورود اسپرم جلوگیری می کند. اگر در حین رابطه جنسی کاندوم پاره شد ، باید از روش های اورژانسی جلوگیری از بارداری استفاده شود. کاندوم ها انواع مختلفی دارند و شامل کاندوم مردانه ، زنانه ، تاخیری ، گرم کننده است . این روش ممکن است عوارضی مثل نازایی و چسبندگی رحم را برای زن ایجاد کند.

قرص های ضد بارداری : این قرص ها بر اساس مقدار استروژن و پروژسترون و همچنین تعداد مراحل ، به سه قسمت تقسیم می شود و شامل قرص های مونوفازیک ، دی فازیک و تری فازیک می باشد . قرص های LD و HD از جمله قرص های مونوفازیک هستند . مصرف این قرص ها برای تمام خانم ها توصیه نمی شود. قبل از مصرف آن باید با یک متخصص زنان مشورت کنید ، برخی از عوارضی که این قرص ها ایجاد می کند شامل افزایش فشار خون ، حالت تهوع شدید می باشد .

روش طبیعی : این روش به دلیل طبیعی بودن از بقیه روش ها عوارض کم تری دارد اما روش مطمئنی نیست ؛ چون ممکن است مقداری از اسپرم ها قبل از انزال خارج شود .

عقیم سازی : این روش هم برای مردان و هم برای زنان قابل استفاده است. استفاده از این روش برای مردان وازکتومی نامیده می شود . برای انجام این روش برای مردان با استفاده از یک جراحی کوچک مسیر عبور اسپرم از بیضه را مسدود می کنند. این روش قابل برگشت نیز می باشد و بعد از باز کردن فرد می تواند اقدام به بچه دار شدن کند . استفاده از روش عقیم سازی در زنان با یک عمل جراحی انجام می شود که طی آن لوله های رحمی بسته می شود .

آی یو دی : در این روش پزشک متخصص ابزاری را در رحم قرار می دهد و شامل روش هورمونی و مسی است که روش هورمونی ۵ سال و روش مسی ۱۰ سال قابل استفاده است. استفاده از برخی قرص ها تاثیر آی یو دی را کم می کند. مانند استفاده از آسپرین ، دیکلوفناک ، ژلوفن. پس اگر از روش آی یو دی استفاده می کنید و به دستور پزشک مجبور به استفاده از این قرص ها هستید ، احتمال باردار شدن وجود دارد .

ایمپلنت : در روش ایمپلنت میله ای را در بازوی فرد قرار می دهند و با استفاده از این روش از بارداری جلوگیری می کنند و این روش هر سه سال یک بار عوض می شود .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *