کارشناس رسمی دادگستری رشته داروسازی و سم شناسی و بررسی انواع مواد مخدر و اثرات آن ها
طبق تحقیقات صورت گرفته از سوی کارشناس رسمی دادگستری رشته داروسازی و سم شناسی، اثبات شده است که اکثر مواد مخدر مصرفی حاوی ناخالصی های متعدد و بسیار مضر می باشد. یکی از مواد رایج مصرفی در میان معتادان تریاک است که با وجود اینکه جز مواد مخدر سنتی است ولی تا به دست مصرف کننده برسد از چندین مرحله عبور می کند، که در این میان برخی سودجویان جهت افزایش حجم و وزن این ماده، مواد زیادی از جمله سرب، فضولات انسانی و حیوانی و حتی گاها سیانور اضافه می نمایند بنابراین عوارض ناشی از مصرف این مواد به چندین برابر می رسد و گاها منجر به مرگ آنی فرد مصرف کننده می گردد. وجود این ماده از جمله سرب تنها محدود به تریاک نیست، در هروئین نیز مقادیر زیادی از این ناخالصی ها وجود دارد، که منجر به برزو ناراحتی های کلیوی، قلبی، عفونت هایی چون هپاتیت، ایدز، و نارسایی کبدی و تنفسی می گردد.
طبق تحقیقات صورت گرفته از سوی کارشناس رسمی دادگستری سم شناسی کراک و شیشه که جز موادمخدر صنعتی و بسیار محبوب در میان جوانان می باشند نسبت به امثال خارجی خود بسیار ناخالص بود و عوارض متعددی دارند. متاسفانه کراک موجود در ایران حاوی مقادیر بسیاری زیادی از هروئین است که اثرات متعددی در کوتاه مدت از جمله توهم، تپش قلب، تندی تنفس، احساس افزایش انرژی، تحریک و هیجان، اسپاسم عضله ، گیجی دارد و نهایتا منجربه تشنج و مرگ به دلیل مشکل تنفسی می گردد.
شیشه نیز یکی از موادیست که امروزه به راحتی در به اصطلاح آشپزخانه های تولید این ماده ساخته می شوند منتهی بر اساس آزمایش های صورت گرفته مشخص شده است که سازندگان ایرانی ماده اصلی سازنده شیشه که متامفتامین است را با متکاتینون (افدرون) جایگزین کرده و از برخی شوینده های شیمیایی مثل وایتکس در ساخت این ماده استفاده می کنند که نهایتا منجر به بروز عوارضی مثل ضعف عضلانی، کم خوابی، سردرد، بی حالی، و همچنین ضایعات مغزی که در حالات و رفتار انسان تاثیر می گذارد گشته و منجر به بروز بیماری اسکیزوفرنی در فرد مصرف کننده می گردد.
یکی دیگر از مواد مخدر مصرفی رایج مخصوصا در میان نوجوانان و دانش آموزان استفاده از گُل می باشد. طبق بررسی کارشناس دادگستری داروسازی و سم شناسی، گل مشتقاتی از گیاه شاهدانه و به عبارتی دیگر فرم دیگری از ماری جوانا است که پس از تریاک در رده دوم از لحاظ مصرف قرار گرفته است. بر خلاف تصور عموم که فکر میکنند گل اعتیادآور نیست ولی تحقیقات نشان داده که گل از لحاظ جسمی شاید اعتیاد آور نباشد ولی از لحاظ روحی شدیدا اعتیاد آور است و دارای اثرات متعددی از جمله نوسانات اخلاقی، یادگیری ضعیف، کاهش تمرکز، و مشکلات تولید مثلی می گردد.
بنا به نظر کارشناس دادگستری سم شناسی وجود ناخالصی های ذکر شده در مواد مخدر، باعث بروز مشکلاتی در روند درمان این بیماران شده است، چون پزشکان می دانند که فرضا به ازای یک گرم تریاک مصرفی از سوی مصرف کننده بایستی یک دوز مشخصی از دارو را جهت درمان تجویز نمایند ولی متاسفانه گاه به دلیل وجود ناخالصی ها همین مواد درمانی هم اثر سوء بربدن فرد مصرف کننده به جا می گذارد.