تفکیک و تقسیم افراز املاک مشاع
تفکیک و تقسیم افراز املاک مشاع یکی از دشوار ترین نوع افراز املاک است چرا که اختلاف نظر در آن به وفور وجود دارد. افرادی که دارای ملک مشاع هستند چنانچه بخواهند سهم مشاع خود را بفروشند نیاز است که ملک آنها افراز و تفکیک شود. قانونی در مورد ملک مشاع وجود دارد که سهم تمامی مالکین در آن پراکنده و متفاوت می باشد لذا در خصوص تقسیم افراز املاک مشاع نیاز است نکاتی رعایت شود.
برای انجام تفکیک و تقسیم املاک حتما نیاز به حضور کارشناس و نقشه برداری و تعیین حدود هر یک از املاک تفکیک شده و ارائه گزارش رسمی در خصوص صحت انجام روند تفکیک و همچنین تعیین مشخصات هر ملک برای دریافت سند وجود دارد که این کار تنها با نقشه برداری صورت میگیرد. در خصوص ثبت ملک نیز در صورتی نحوه و چگونگی دریافت سند ملک مشاع را بدانیم میتوانیم به راحتی اقدام به دریافت آن نمائیم. در ادامه به کمک کارشناس امور ثبتی به بررسی این موضوعات خواهیم پرداخت.
تقسیم املاک مشاع
تقسیم املاک مشاع عبارت است از تفکیک اراضی میان مالکین به شیوه ای رضایت بخش که میان هیچ یک از مالکین اختلاف نظر و سوء تفاهم پیش نیاید. با توجه به اینکه تقسیم املاک مشاع به شیوه های مختلف از جمله قیمی، دین، عینی، منفعت و غیره انجام می شود اولویت نحوه تقسیم و افراز املاک به صورت توافقی است و اما حالت دیگری در خصوص تقسیم املاک وجود دارد که حالت قانونی است که در طی آن قانون به صورت دقیق نوع اراضی را بررسی کرده و در نهایت به تقسیم املاک مشاع خواهد پرداخت. در واقع تقسیم و افراز در قانون به این معناست که اگر ملکی دارای بیش از یک مالک به صورت شریکی باشد و شرکا قصد تقسیم ملک بین خود را داشته باشند از طربق تقسیم نامه عادی می توانند اقدام نمایند و در مورد اموال منقول و غیر منقول یکسان است. هدف از تقسیم یک ملک صرفا تقسیم آن به صورت کوچک تر است.
افراز املاک مشاع
افراز املاک مشاع در واقع به معنای جدا کردن ملک از ملک سایر شرکا است. افراز توسط مالکین یا توسط قانون انجام می شود. چنانچه امکان افراز توسط مالکین وجود نداشته باشد و مالکین افراز دیگری را به رسمیت نشناسند قانون وارد عمل شده و افراز را به خوبی انجام می دهد و باعث استقلال هر یک از مالکین خواهد شد و هدف از افراز تقسیم ملک مشاع خواهد بود و داشتن حالت مشاع الزامی است چرا که باید سهم هر یک از شرکا به صورت دقیق مشخص و افراز شود.
تفکیک املاک مشاع
تفکیک املاک مشاع در اصطلاح قانونی به معنای تفکیک یک مال غیر منقول به بخش های کوچک تری تقسیم می شود. تفکیک املاک مشاع به گونه ای انجام می شود که املاک مورد نظر به بخش های کوچک تر تقسیم شده و در نهایت تمامی مراحل ثبتی را در اداره ثبت انجام دهد. مراحل قانونی تفکیک املاک به صورت مشاع به این شکل است که ابتدا طی تقسیم نامه عادی زمین مورد نظر تفکیک شده و سپس سند اولیه باطل می شود و با کمک کارشناس ثبت صورت جلسه ای برای بخش های تفکیک شده تنظیم می شود و سند جدید صادر می گردد.
تقسیم و تفکیک افراز املاک مشاع به دو صورت قابل پیگیری است نخست از طریق مراجع دادگستری و دوم از طریق اداره ثبت. زمانی مراحل افراز املاک به طور کامل به اتمام می رسد که سند برای تمام قسمت ها صادر شود. برخی از املاک های مشاعی دارای سند و بخشی دیگر بدون سند هستند، در چنین شرایطی نمی توان از طریق افراز اقدام به دریافت سند نمود بلکه باید با کمک کارشناس نسبت به دریافت سند و افراز ملک اقدام نمود. از مهم ترین نکات مربوط به افراز ملک می توان به وجود سند مالکیت و مشخص شدن حدود اراضی است و در واقع زمانی عملیات افراز و تفکیک و تقسیم ملک مشاعی قابل انجام است که ملک مراحل ثبتی خود را به طور کامل انجام داده باشد. تقسیم دعوی افراز نیز به این صورت است که ابتدا درخواست به طرفیت تمامی مالکین به دادگاه تسلیم می شود و در صورتی که ملک شرایط افراز از جمله سند مالکیت را داشته باشد و اطلاعات و مستندات تمامی شرکا کامل باشد آنگاه با کمک کارشناس ملک به صورت دقیق مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت در صورت عدم وجود مشکل و محدودیت پس از انجام تحقیقات، ملک برای نقشه برداری utm به اداره ثبت معرفی می شود، سپس نقشه افرازی به همراه صورت مجلس به شرکا و اداره ثبت تحویل خواهد شد. اگر شرکا و یا مالکین نسبت به صورت مجلس و نقشه افراز اراضی دارای ابهام و اعتراض باشند می توانند اعلام کنند و در صورتی که اعتراضی وجود نداشته باشد افراز ملک برای ثبت سند معرفی خواهد شد.
پس از اینکه قطعات افرازی مشخص شد به تمامی اداره های ثبتی و املاک اعلام خواهد شد و پیش نویش جدید قطعات زمین مشخص می شود و قابل استعلام از شهرداری است.
بنابراین جهت انجام امور تفکیک و ترسیم نقشه یو تی ام میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید. همچنین در صورت مشکل در ثبت ملک از طریق شماره تلفنهای موجود با کارشناسان امور ثبتی تماس حاصل نمائید.