تعیین میزان خسارت وارده بر معماری و تزئینات داخلی ساختمان توسط کارشناس رسمی دادگستری معماری داخلی و تزئینات
زیبائی در منازل و محیط کار با طراحی و معماری داخلی صورت میگیرد. هر چند از گذشته دور به معماری توجه ویژهای شده است اما تزئینات داخلی ساختمانها و ادارات و منازل را میتوان پدیده نسبتا نویی در نظر گرفت. طراحیهای مختلفی برای تزئین داخلی در نظر گرفته میشود و همچنین سبکهای مختلف طراحی که در موراد بسیاری نیازمند ارزیابی هستند. یکی از موارد ارزیابی برای تعیین میزان خسارت است. کارشناس رسمی دادگستری معماری داخلی و تزئینات به بررسی موارد خسارت و همچنین نحوه تعیین خسارت میپردازد.
وارد هر ساختمان و یا اداره و خانهای بشویم با تزئیناتی از قبیل، کابینتها، پارکتها، کفپوش، دیوارپوش، کاغذ دیواری و انوع ویترینها مواجه میشویم. گاها ممکن است به دلایل مختلفی به این موارد خسارت وارد شود. خساراتی چون آتش سوزی، سیل، زلزله و یا نوع دیگری از خسارت که احتمالا ناشی از کیفیت و جنس نامناسب کابینتها و کاغذ دیواری و غیره هستند.
بروز هر یک از این حوادث و ایجاد اختلاف با سازنده، بیمه و یا مقصر حادثه در خصوص پرداخت خسارتها نیازمند مرجعی برای تعیین میزان خسارت است که کارشناس دادگستری معماری داخلی و تزئینات در این زمینه صاحب صلاحیت است. برای ارزیابی دقیق و برآورد میزان دقیق خسارت کارشناس باید نسبت به متریال، نوع ساخت، انواع برندها و همچنین قیمت کالاهای تزئینات داخلی ساختمانها اطلاع دقیقی داشته باشد. اما چگونه تعیین خسارت صورت میگیرد؟ کارشناس رسمی معماری داخلی و تزئینات بر اساس برندهای مختلف تزئیناتی که مورد اختلاف است به تعیین قیمت میپردازند. در حال حاضر بیش از 50 برند داخلی و خارجی برای کفپوشها و دیوار پوشها و سقف پوشها وجود دارد.
خسارت مستلزم تعیین قیمت است. بنابراین ابتدا ارزش و قیمت کالاهای مختلف مورد ارزیابی قرار میگیرد. در این ارزیابی همانطور که اشاره کردیم به برندهای مختلف توجه میشود. برای مثال سقفهای کاذب با مدلهای مختلف پی وی سی، گریلیوم، کناف و گچی در بازار عرضه میشوند. هر یک از این کنافها از متریال خاصی استفاده شده است. برای مثال سقف پوشهای پی وی سی چاپی، استمپ، روکش چاپی و روکش مخمل نشان از جنس مورد استفاده هستند. البته همین سقف پوشها نیز کیفیت مختلفی دارند.
بنابراین در بسیاری از موراد مانند آتش سوزی که خسارت کامل محسوب میشود کارشناس قیمت و ارزش تزئینات داخلی را بر اساس قیمتی که در بازار دارند که خود تابعی از برند، جنس متریال، مقاومت و طراحی است مشخص میکند. در بیمههای ساختمانی معمولا نرخ بیمه با توجه به ارزش ساختمان صورت میگیرد و خسارات شامل موارد مذکور نیز میشود به همین دلیل هم موارد متعددی پیش می آید که نیازمند ارزیابی هستند.
و یا تصور کنید مغازه و یا منزلی که به رهن و اجاره درآمده است و پس از تحویل منزل مالک متوجه بروز خساراتی به دیوار پوشها، کفپوشها و کابینتها میشود. این مورد اختلاف نیز بسیار شایع است. تعیین میزان و علل خسارت به وجود آمده بر عهده کارشناس است. گاها ممکن است مستاجر نقشی در بروز خسارت نداشته باشد. برای مثال در موراد متعددی نوع نصب و یا جنس متریال دلیل اصلی تغییر رنگ و شکستگی و سایر خسارات است. بنابراین کارشناسان ما به دقت و با بررسی تزئینات ادعای مستاجر و یا مالک را مشخص میکنند.
نوع خسارت دوم، خسارت ناشی از نصب است که در یادداشتهای دیگر بیشتر به آن میپردازیم. گاها ممکن است به دلیل نصب اشتباه و یا غیر حرفهای خساراتی که تزئینات داخلی وارد شود. برای مثال کفپوشها استانداردهای خاصی برای نصب دارند. در صورتی که رعایت نشود بعد از مدت کوتاهی با در رفتگی، شکستگی و مشکلاتی از این قبیل روبرو میشود. بنابراین کارشناس خسارت ناشی از نصب را برآورد خواهد کرد.
و نهایتا ممکن است خسارت ناشی از طراحی باشد. فرضا طرحهایی به سازندهها و یا نصابها داده میشود اما پس از نصب نسبتی بین طرح اولیه و طرح نهایی دیده نمی شود که در این موضوع نیز کارشناس تزئینات داخلی و معماری به ارزیابی و تطبیق و تعیین خسارت میپردازد.
همانطور که گفتیم موارد اختلاف در این زمینه بسیار متعدد است و در صورت بروز مشکل و نیاز به کارشناس جهت ارزیابی در سطوح مختلف میتوانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمائید.