نقشه برداری

نقشه ثبتی چیست؟ چه کاربردی دارد؟ و چه تفاوت هایی با نقشه کاداستر دارد؟

[ad_1]

نقشه ثبتی چیست؟

نقشه ثبتی از چند پلاک ثبتی تشکیل می شود که قبل از راه اندازی سامانه کاداستر کشور تهیه می شدند و به دلیل نبود ابزارهای دقیق، اغلب این نقشه ها از دقت پایینی برخوردارند.

کاربرد نقشه ثبتی

برای جانمایی پلاک ثبتی شما نیاز به نقشه ثبتی خواهید داشت. لازم به ذکر است که در نقشه های ثبتی قدیمی به دلیل حجم زیاد کارهای ثبتی در حین آغاز به کار ثبت در ایران کروکی هایی تهیه می شد که با توجه به نقشه برداری دقیق امروزه اختلافاتی با وضع موجود ملک وجود دارد که با تهیه نقشه در مختصات یو تی ام در کنار نقشه ثبتی می توان حدود ثبتی را اصلاح کرد که در مطلب برداشت عرصه ملک به صورت کامل به این موضوع پرداخته شده است.

تهیه نقشه ثبتی

در تهیه نقشه ثبتی علاوه بر داشتن دانش فنی نقشه برداری نیاز به دانش حقوقی در حوزه ثبتی ضروری خواهد بود چرا که هدف نقشه ثبتی تهیه وضع موجود به همراه اطلاعات حقوقی نظیر می باشد.

تفاوت عمده نقشه برداری ثبتی و نقشه برداری کاداستر

در نقشه برداری ثبتی و نقشه برداری کاداستر هر دو اطلاعات زمین مورد نظر را ثبت می نمایند اما تفاوت عمده نقشه برداری ثبتی و نقشه برداری کاداستر در مرزهای زمین است.

در سال 1970 قانون 64 به ثبت رسید که نقشه ثبتی یک زمین از لحاظ ابعاد و اندازه یا مرزهای دقیق زمین نیست و فقط موقعیت مکانی زمین را در بر می گیرد به همین خاطر برای تعیین حدود و تصدیق صحت از نقشه برداری کاداستر استفاده می شود.

در قدیم نقشه برداری ثبتی به صورت دستی انجام می گرفت اما امروز با توجه پیشرفت بسیار چشم گیر صنعت نقشه برداری به صورت دیجیتال و با کمک ماهواره ها و تجهیزات دقیق این کار صورت می گیرد و هرجا که نیاز به ویرایش یا حذف جزییات نقشه باشد می توان این اصلاحات را در آن انجام داد.

انواع نقشه ثبتی

انواع نقشه های ثبتی عبارتند از:

نقشه های ثبتی در واقع کروکی های قدیمی هستند که از پلاک های ثبتی یک منطقه ثبتی تهیه شده اند و در دو دسته نقشه های پلاکی و نقشه های تفکیکی قرار می گیرند.

اگر نقشه ثبتی پلاکی باشد به زمان عملیات ثبتی بر می گردند که برای اولین بار در منطقه انجام شده و در داخل هر ملک یک پلاک ثبتی قرار داده شده تا املاک بر حسب تحدید حدود ثبتی قرار گیرند. اما اگر نقشه ثبتی تفکیکی باشد به نقشه های تفکیکی که در زمان تفکیک ملک مادر انجام شده بر می گردد که برای هر ملک شماره قطعه در نظر گرفته شده است.

مزایای نقشه های ثبتی

نقشه های ثبتی در واقع طرز قرار گرفتن قطعات در کنار هم را نشان می دهد که در برخی از اضلاع متراژ طول یا مساحت قطعات درج شده است تا میزان دقت این نقشه ها بالا رود.

نقشه های ثبتی با استفاده از روش های مختلف نقشه برداری و تجارب کارشناسان خبره نقشه برداری به نقشه یو تی ام ثبتی تبدیل گشته و با استفاده از تفسیر عکس هوایی و نرم افزارهای به روز برای نظریه کارشناسی (تامین دلیل) به کار گرفته می شود. که برای درک بهتر می توانید به مقاله جانمایی پلاک ثبتی مراجعه کنید.

یکی از راههای یافتن پلاک ثبتی در صورتی که سند مالکیت قدیمی به نام شخص باشد اما فوت شده باشد ورثه می توانند با مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه برداری و امور ثبتی مشکل خود را حل نمایند چرا که نقشه های ثبتی از ارزش بسیار زیادی در جانمایی ملک برخوردارند. علاوه بر جانمایی ملک در جانمایی تمامی پلاک های ثبتی نیز کاربرد بسیار زیادی دارند. که برای کسب توضیحات بیشتر در این باره می توانید مقاله راه های پیدا کردن پلاک ثبتی ملک را دنبال کنید.

نقشه های یو تی ام باید ممهور به مهر کارشناس رسمی دادگستری در رشته نقشه برداری و امور ثبتی باشد تا برای اداره ثبت اسناد معتبر باشد به دلیل اینکه جانمایی ملک و جانمایی پلاک ثبتی دارای بار حقوقی می باشد و در صورت هرگونه سهل انگاری از سمت کارشناس مسئولیت عواقب آن بر عهده کارشناس خواهد بود.

بسیاری از املاک به دلیل اینکه نقشه ثبتی موجود نبوده کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه برداری به قطعیت جانمایی نرسیده و ملک بلاتکلیف باقی مانده، در صورتی که اگر نقشه ثبتی تفکیکی موجود باشد بسیاری از شک و شبهات برای کارشناس از بین رفته و کارشناس به قطعیت می رسد و نقشه جانمایی را تایید می نماید. البته می توانید برای جانمایی ملک و همچنین جانمایی پلاک ثبتی با کارشناسان تیم کارشناس رسمی دادگستری در تماس باشید و اطلاعات لازم در این باره را کسب نمایید.

تهیه نقشه ثبتی

خاطر نشان می سازد که در صورتی که سند قدیمی در اختیار دارید هر چه زودتر برای دریافت سند تک برگی یا تعیین تکلیف آن برنامه ریزی و اقدام کنید و اگر هرگونه مشکلی در این زمینه دارید دنبال حل آن باشید تا از گزند زمین خواران و افراد سودجو در امان باشید.

برای تهیه نقشه ثبتی و مشاوره رایگان در این رابطه فقط کافی است با شماره دفتر و یا شماره همراه در واتساپ تماس بگیرید تا اطلاعات لازم در این زمینه در اختیار شما قرار داده شود.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *