ممیز مالیاتی
کارشناس امور مالیاتی
معرفی شغل، محیط کار، فعالیت های شغلی، شرح وظایف و …
کارشناس امور مالیاتی چه می کند؟
شما به عنوان بازرس یا کارشناس امور مالیاتی (ممیز مالیاتی) برای اداره دارایی یا به عبارت بهتر سازمان امور مالیاتی کار کرده و بر رعایت قوانین مالیاتی و پرداخت میزان مالیات صحیح و قانونی از سوی شرکت ها و کسب و کارها نظارت دارید.
اهمیت شغل کارشناس امور مالیاتی
با توجه به اینکه در همه کشورهای دنیا معمولا شرکت ها و افراد علاقه چندانی به پرداخت مالیات ندارند و قصد دارند به هر شکل ممکن از پرداخت آن امتناع ورزند، لذا این مورد وظیفه کارشناس امور مالیاتی را به عنوان رسیدگی کننده به این موضوع سخت تر کرده و وی را ملزم می سازد از تمامی ظرفیت های قانونی و مهارتی خود در کنار تجربه اش در رسیدگی های مالیاتی گذشته برای انجام بهتر وظیفه اش استفاده نماید.
محیط کار و ساعات فعالیت
کارشناس امور مالیاتی به همین عنوان همیشه برای دولت کار می کند مگر اینکه قصد داشته باشد از تخصص خود در حوزه دیگر مالی مثل حسابداری، حسابرسی و یا مشاوره مالیاتی به کسب و کارهای خصوصی استفاده کند. اگرچه به دلیل اینکه این متخصصین با تمامی قوانین مالیاتی و نکات مد نظر کارشناسان امور مالیاتی به خوبی آشنا هستند، می توانند مشاوران مالیاتی زبردستی برای شرکت ها قلمداد شوند.
ساعت کاری کارشناس امور مالیاتی معمولا به صورت تمام وقت است. یعنی در ساعات کار اداری دولتی فعالیت می کنند. این ساعت برای شهرهای بزرگ مثل تهران، اصفهان یا مشهد بیشتر است و در شهرهای کوچکتر، کمتر می باشد. البته امکان انجام کار پاره وقت نیز در این شغل وجود دارد که خارج از دستگاه دولتی و در شرکت های خصوصی در نقش های دیگر غیر از کارشناس امور مالیاتی میسر است.
محل کار بازرس مالیاتی معمولا در سازمان امور مالیاتی شهر و یا استان محل اقامت خود است ولی در عین حال برای رفتن نزد شرکت هایی که ممیزی و بررسی پرونده مالیاتی آنها را در دست دارند، باید به دفتر کار آنها مراجعه داشته باشند.
در ادامه با وظایف ممیز مالیاتی، توانایی ها و مهارتها، نحوه ورود به شغل ممیزی مالیاتی، بازارکار و درآمد کارشناسان امور مالیاتی و تیپ های شخصیتی مناسب شغل ممیزی مالیاتی آشنا می شوید.
مسئولیت ها و وظایف کارشناس امور مالیاتی
بررسی حساب های شرکت ها به منظور تطبق اسناد و مدارک مالی با قوانین و مقررات و جلوگیری از فرار مالیاتی مؤدیان
ملاقات با شرکت ها برای صحبت با مدیران و نمایندگان آنها جهت بررسی گزارش های مالی آنها و رفع ابهامات احتمالی
بررسی تقلب های مشکوک
مذاکره برای حل و فصل اختلافات – در صورت درخواست بررسی مجدد مؤدی مالیاتی
نمایندگی اداره مالیات در دادگاه های تجدیدنظر در صورت ارجاع پرونده به دادگاه های صالحه در اثر شکایت مؤدی عدم قبول رآی اولیه در خصوص پرداخت مالیات
هدایت تیم کارکنان شرکت مورد بررسی و کارکنان اداری در صورت انجام عملیات بازرسی به صورت تیمی
مدیریت ارتباط بین شرکت ها و اداره مالیات
اطلاعات بیشتر…. | |
رشته های دانشگاهی، آموزش های تخصصی و مهارت های لازم برای ورود به شغل کارشناس امور مالیاتی | |
بازار کار، آینده شغلی، فرصتهای استخدامی و درآمد کارشناس امور مالیاتی در ایران و سایر کشورها | |
تیپ شخصیتی مناسب برای کارشناس امور مالیاتی | |