جاسوسی رایانه ای | مجازات جاسوسی رایانه ای چیست
در این مقاله به بررسی جاسوسی رایانه ای و مجازات آن می پردازیم .
برای مشاوره مجازات جاسوسی رایانه ای
برای مشاوره مجازات جاسوسی رایانه ای
در هر کشور اطلاعات و منابعی وجود دارد که محرمانه است و کشورهای دیگر یا حتی افراد داخل کشور ضرورتا نباید از آنها اطلاع داشته باشند و به دلیلی سری بودن باید مخفیانه نگه داشته شود . امروزه با ورود رایانه ها به سیستم کاری و استفاده از آن به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارهای کار ، امکان نفوذ به اطلاعات تا حد زیادی گسترش یافته است و افراد با انگیزه های متفاوت می توانند به اطلاعات مختلفی دست پیدا کنند . یکی از انواع جرائمی که می تواند توسط رایانه ها رخ بدهد ، جاسوسی رایانه ای است که قانون گذار در قانون جرائم رایانه ای صراحتا آن را جرم دانسته است . از این رو در این مقاله به بررسی جرم جاسوسی رایانه ای و مجازات جاسوسی رایانه ای می پردازیم .
مجازات جاسوسی رایانه ای
رایانه ها می توانند علاوه بر اینکه ابزاری برای جرائمی مثل جعل رایانه ای یا کلاهبرداری رایانه ای و سرقت رایانه ای باشند می توانند ابزاری برای ارتکاب جرائم مهمتری مثل جاسوسی رایانه ای شوند . قانون گذار در ماده 3 ، 4 و 5 قانون جرائم رایانه ای ، مجازات جرم جاسوسی رایانه ای را مشخص کرده است و مقرر داشته که :
ماده 3 :
هرکس به طور غیرمجاز نسبت به دادههای سری در حال انتقال یا ذخیرهشده در سامانههای رایانهای یا مخابراتی یا حاملهای داده مرتکب اعمال زیر شود ، به مجازاتهای مقرر محکوم خواهد شد :
الف ) دسترسی به دادههای مذکور یا تحصیل آنها یا شنود محتوای سری در حال انتقال به حبس از یک تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات ؛
ب ) در دسترس قرار دادن دادههای مذکور برای اشخاص فاقد صلاحیت به حبس از دو تا ۱۰ سال
ج ) افشا یا در دسترس قرار دادن دادههای مذکور برای دولت ، سازمان ، شرکت یا گروه بیگانه یا عاملان آنها، به حبس از پنج تا پانزده سال .
ماده 4 :
هرکس به قصد دسترسی به دادههای سری موضوع ماده ۳ این قانون ، تدابیر امنیتی سامانههای رایانهای یا مخابراتی را نقض کند به حبس از ۶ ماه تا دو سال یا جزای نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد .
ماده 5:
چنانچه مأموران دولتی که مسئول حفظ دادههای سری مقرر در ماده ۳ این قانون یا سامانههای مربوط هستند و به آنها آموزش لازم داده شده است یا دادهها یا سامانههای مذکور در اختیار آنها قرار گرفته است بر اثر بیاحتیاطی، بیمبالاتی یا عدم رعایت تدابیر امنیتی موجب دسترسی افراد فاقد صلاحیت به دادهها ، حاملهای داده یا سامانههای مذکور شوند به حبس از نود و یک روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج میلیون ریال تا ۴۰ ریال ریال یا هر دو مجازات و انفصال از خدمت از ۶ ماه تا دو سال محکوم خواهند شد .
مجازات هک وای فای
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص جاسوسی رایانه ای و مجازات آن در کانال تلگرام حقوق کیفری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی کارشناس رسمی دادگستری نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی کارشناس رسمی دادگستری به سوالات شما عزیزان پیرامون جاسوسی رایانه ای و مجازات آن پاسخ دهند .
برای مشاوره مجازات جاسوسی رایانه ای
برای مشاوره مجازات جاسوسی رایانه ای