امور آموزشی

تولید قارچ های خوراکی

کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

این رشته با تربیت نیروی انسانی کاردان از طریق نظام آموزشهای علمی – کاربردی و بهره گیری از تواناییها و مهارتهای علمی و فنی و با استفاده از پتانسیل های طبیعی که شامل : آب و هوای مناسب، مواد اولیه فراوان، انرژی و نیروی کار ارزان می باشد و همچنین بستر لازم جهت افزایش عملکرد و بالا بردن تولید قارچهای خوراکی و تامین بخشی از غذای جمعیت در حال رشد کشور و همچنین افزایش صادرات غیرنفتی نیز فراهم خواهد شد.

 

توانایی های کاردان تولید قارچهای خوراکی
 

پس از پایان دوره تحصیلی کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی، فارغ التحصیلان این رشته دارای توانمندی های زیر می باشند :

استفاده بهینه از امکانات موجود در واحدهای تولیدی قارچهای خوراکی

شناخت و استفاده از فنون جدید در تولید قارچهای خوراکی و شناخت تکنولوژیهای مدرن

سرپرستی واحدهای تولید قارچهای خوراکی

ترویج پرورش و تولید انواع قارچهای خوراکی

آموزش ضمن کار افراد تحت سرپرستی

شناخت روشهای پیشگیری از آلودگیهای واحدهای تولیدی

همکاری در تولید بذور انواع قارچهای خوراکی با کارشناسان مربوطه

بازاریابی قارچهای خوراکی

بسته بندی، نگهداری و حمل قارچهای خوراکی

شناخت بیماریها و آفات قارچهای خوراکی

مشاغل فارغ التحصیلان کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

فارغ التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل می توانند در مشاغل زیر مشغول به کار شوند :

سرپرست واحدهای تولید و پرورش قارچهای خوراکی

ارزیاب و کنترل کننده مواد اولیه

تولید و تکثیر کننده بذور انواع قارچهای خوراکی

مروج پرورش قارچهای خوراکی

کاردان آزمایشگاه تشخیص و کنترل بیماریها و آفات واحدهای تولید قارچهای خوراکی

کاردان آزمایشگاه کنترل کیفی و تولید قارچهای خوراکی

کاردان فراوری و بازاریابی قارچهای خوراکی

شرایط پذیرش دانشجو در رشته کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

افرادی می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند که شرایط زیر را داشته باشند :

دارا بودن مدرک دیپلم در رشته تولیدات زراعی و باغی

دیپلمه های سایر رشته ها به شرط گذراندن دروس جبرانی

دارا بودن شرایط عمومی

قبولی در آزمون ورودی

شرایط تحصیلی دوره آموزشی کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

طول دوره کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی 2 تا 3 سال است که دروس عملی و نظری آن بصورت واحدی ارائه می گردد. ببطوریکه هر واحد نظری معادل 17 ساعت درسی ، هر واحد آزمایشگاهی 34 ساعت درسی و هر واحد کارگاهی معادل 51 ساعت درسی و هر واحد کارآموزی معادل 120 واحد درسی می باشد.

مشخصات و سرفصل دروس کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی
تعداد واحدهای درسی این دوره عبارتند از :
دروس عمومی : 11 واحد
دروس پایه : 15 واحد
دروس تخصصی : 28 واحد
دروس اصلی: 18 واحد

 

 

دروس عمومی کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

معارف اسلامی 1 2 اخلاق و تربیت اسلامی 2
زبان فارسی 3 زبان خارجی 3
تربیت بدنی 1 1    

 

دروس پایه کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

آمار و احتمال 2 ریاضی عمومی 3
گیاه شناسی 2 شیمی عمومی و آزمایشگاه 3
خاکشناسی 2 فیزیک و هوا شناسی و آزمایشگاه 3

 

دروس اصلی کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

میکروبیولوژی 3 قارچ شناسی و کارگاه 3
آبیاری 2 زبان فنی 2
بیماریهای گیاهی و آزمایشگاه 3 زیست شناسی قارچهای خوراکی و آزمایشگاه 3
کاربرد کامپیوتر در تولید قارچهای خوراکی 2    

 

دروس تخصصی کاردانی ناپیوسته تولید قارچهای خوراکی

نام درس

تعداد واحد

نام درس

تعداد واحد

اصول پرورش قارچهای خوراکی و کارگاه 3 کمپوست و کمپوست سازی و کارگاه 3
مبانی تولید بذر قارچهای خوراکی و کارگاه 3 تاسیسات، تجهیزات و مکانهای تولید قارچهای خوراکی و کارگاه 3
بیماریهای قارچهای خوراکی و آزمایشگاه 3 آفات قارچهای خوراکی 2
فراوری و ارزش غذایی قارچهای خوراکی و کارگاه 3 نگهداری و بسته بندی قارچهای خوراکی و کارگاه 3
مدیریت تولید در محیطهای کنترل شده 2 بازاریابی قارچهای خوراکی و فراورده های آن 2
کارآموزی 2    

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *