چند توصیه مفید در یافتن شغل
صبور بوده ولی برای خود برنامه داشته باشید. در یک وضعیت اقتصادی خوب معمولا سه تا شش ماه زمان لازم است تا بتوانید کار مناسبی بیابید. در وضغیت اقتصادی بد این زمان طولانی تر شده، فرصت های شغلی کمتری وجود داشته و کارفرمایان به دلیل کمبود بودجه در استخدام افراد محتاطانه رفتار می کنند. فرآیند استخدام نیز خود زمانبر است. بهتر است از سال آخر دانشگاه به فکر تهیه رزومه، تمرین مصاحبه، یافتن فرصت های شغلی و فرستادن درخواست استخدام از سه تا چهار ماه مانده به فارغ التحصیل شدن باشید.
روزانه حداقل یک گام بردارید. اینکه پس از فارغ التحصیلی بنشینید و آرزوی یک شغل مناسب را داشته باشید، آسان ترین راه است. به جز آنهایی که والدین شان صاحب شرکت هستند، این راه برای بقیه کاربرد ندارد. فعال باشید! یک تقویم برداشته و برای هر روز هفته کاری خود وظیفه ای را قرار دهید. زمانی را برای تصحیح رزومه خود، نوشتن نامه های اداری، شرکت در جلسات تخصصی، ملاقات با افراد و پیگیری از کارفرماها اختصاص دهید.
صلاحیت ها و شایستگی های منحصر به فرد خود را شناسایی کنید. خود را در جای کار فرما قرار دهید. او یک پست خالی داشته و به دنبال مجموعه ای از مهارت ها و تجارب است تا آن را پر کند. زمانی را برای تحقیق روی پست های سازمانی، شناسایی عواملی که شما را از سایر داوطلبان متمایز خواهد کرد و اطلاعات رزومه خود اختصاص دهید. مطمئن شوید که کارفرما می تواند منطبق بودن مهارت های شما با نیازهای شغلی را به راحتی بفهمد. اگر کارفرما با دیدن رزومه شما به این نتیجه برسد که شما بهترین فرد برای این شغل هستید، روزمه شما کار خود را به خوبی انجام داده است.
بیرون بروید. اینکه بنشینید و فقط روی موس کامپیوترخود کلیک کنید، در این وضعیت اقتصادی برای شما شغلی پیدا نخواهد شد. از پشت میز خود بیرون آمده و به صورت رودررو با کارفرمایان روبرو شوید. از فواید هر فرصت موجودی از جمله نمایشگاه های شغلی، مصاحبه های دانشگاهی و… استفاده کنید. یک روزمه همه ویژگی های شما را به کارفرما به خوبی منتقل نمی کند ولی در یک جلسه رودررو شما فرصت دارید تا همه جزئیات مربوط به مهارت ها و تجارب خود را به کارفرما منتقل کنید. نشان بدهید که ( در رفتار، ظاهر و خصوصیات فردی) حرفه ای هستید و اجازه بدهید شخصیت شما بدرخشد. کارفرمایان هم معتقدند از طریق یک مصاحبه رودررو می توانند بهترین فرد را برای شغل مورد نظر بیابند.
مصر باشید . آگهی های استخدامی ممکن است کم باشند ولی جاهایی وجود دارند که بتوانید برای کار بیابید. مصر باشید و پیگیرکارفرمایان مورد نظر خود بوده و حرفه ای عمل کنید. در این بحران اقتصادی باید برای تعداد زیادی از فرصت های شغلی شامل مشاغل ساده و پیچیده (با توجه به توانایی های شما) درخواست استخدام ارسال کنید. زیرا این کار منجر به یافتن فرصت های بیشتر برای انجام مصاحبه و در نهایت یافتن شغل برای شما خواهد شد. مهم این است که همیشه آماده بوده، مهارت های لازم را کسب کرده، ارتباط برقرار و برای شروع فعالیت اقتصادی آماده باشید.
ارتباط، ارتباط، ارتباط. از آنجایی که بسیاری از مشاغل آگهی استخدام منتشر نمی کنند، داشتن شبکه ارتباطی بهترین راه برای یافتن این مشاغل است. البته برقراری ارتباط به این معنی است که باید با افراد مختلف اعم از آشنا و نا آشنا صحبت کرده و رابطه برقرار کنید. ابتدا با اقوام، دوستان، همسایه ها، همکاران و اساتید خود آغاز کنید تا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. سپس در جلسات سازمانی حرفه ای در زمینه تخصص خود شرکت کنید و خود را درگیر سازید تا ارتباطات تان افزایش یابد. علایق شغلی خود، وضعیت مکانی و اطلاعات دیگر خود را با دیگران در میان بگذارید. در نهایت یک ارتباط منجر به ارتباطات دیگر شده و این روابط می تواند به ایجاد فرصتی برای شما شود.
به دنبال شغل های پنهان باشید. اکثر فرصت های شغلی قبل از آگهی عمومی شدن پر می شوند. چالش شما یافتن چگونگی یافتن این مشاغل است. از شبکه ارتباطی خود برای اطلاع از این فرصت ها، شناخت شرکت یا سازمان مورد علاقه خود و مدیر یا مسئول استخدام آن استفاده کنید. خودتان را به آنها معرفی کرده یا از طریق ایمیل، تلفن یا نامه اداری ارتباط برقرار کنید. برای شغل مورد نظر درخواست استخدام بفرستید. علاوه بر آن نامه تشکری برای مسئول استخدام همراه با روزمه خود ارسال کنید. همچنین درخواست خود را پیگیری کنید.
دوره های کارآموزی را بگذرانید. از طریق دانشگاه دوره های کارآموزی مربوط به رشته خود را شناسایی و در آنها شرکت کنید. شاید بتوانید در محل کارآموزی خود فرصت شغلی خوبی بیابید. در غیر این صورت تجربه و ارتباطات خوبی بدست آورید.
زمان و مهارت های خود را به صورت داوطلبانه در اختیار دیگران قرار دهید. اگر کار تمام وقتی ندارید پس با شرکت در فعالیت های اجتماعی و داوطلبانه زمان و مهارت های خود را در اختیار دیگران بگذارید. علاوه بر انجام یک کار ارزشمند، با افرادی که می توانند منابع اطلاعات شغلی خوبی باشند ارتباط برقرار می کنید. اغلب سازمان های غیر انتفاعی هیات مدیره و کارکنان داوطلب زیادی دارند که در کارشان موفق هستند.
محدوده جغرافیایی جستجوی خود را گسترش دهید. اگر مشکلی با کار کردن در خارج از شهر خودتان ندارید، پس فرصت های شغلی شهرهای دیگر را نیز بررسی کنید.
صنایع باثبات اقتصادی را بررسی کنید. در حالی که بسیاری از شرکت ها و سازمان ها به خصوص در بخش خصوصی ثبات لازم را ندارند، ولی بخش هایی هستند که در این وضعیت اقتصادی نیز توانسته اند ثبات اقتصادی خود را حفظ کنند از جمله بخش پزشکی و سلامت، آموزش و دولت . این صنایع را بررسی و فرصت های شغلی متناسب با مهارت ها و توانمندی های خود را بیابید.
از اینترنت استفاده کنید.سایت های مختلفی در اینترنت وجود دارند که می توانید برای یافتن فرصت های شغلی، برقراری ارتباط با متخصصان رشته خود، کسب آگاهی درباره گرایش ها و فرصت های موجود در زمینه کاری تان و سایر اطلاعات مورد نیاز از آنها استفاده کنید.
مدارک و مستندات خود را حفظ کنید. از آنجا که یافتن شغل معمولا زمانبر و طولانی بوده، نگه داشتن مدارک مفید است. همه اطلاعات تماس ها، ضرب الاجل ها، کارهای انجام شده، نتایج، توصیق مشاغل، درخواست های استخدام و پاسخ های دریافت شده را به صورت مستند نگه دارید. به صورت روزانه آنها را بررسی کنید تا با کمک آن، مراحل و میزان کارهایی را که باید انجام دهید را دریابید.
با دانشگاه و فارغ التحصیلان در ارتباط باشید. با حفظ ارتباط خود با دانشگاه علایق کاری خود را به آنها منتقل کرده و از منابع اطلاعاتی آنها در خصوص محل کار سایر فارغ التحصیلان و برخی فرصت های شغلی موجود استفاده می کنید. با شرکت در جلسات و سمینارهای مختلف با سایر فارغ التحصیلان در ارتباط باشید زیرا همه شما دارای یک نقطه مشترک یعنی دانشگاه تان هستید و این ارتباط شما را تقویت می کند.
تحقیق و ترجمه | گروه بازارکار و اشتغال کارشناس رسمی دادگستری |
سایر مقالات |
مقالات مرتبط :
عناصر موثر در تصمیم گیری برای انتخاب شغل |
|
استخدام در این شرکت ها تقریبا غیرممکن است! |
|
مذاکره در مورد حقوق در جلسه مصاحبه |
|
6 شغل استرس زا ولی جذاب و ارزشمند |
|
مهارت های ارتباطی خود را متناسب با شغل خود کنید |
|
شغل های مناسب برای آنان که از مواجه شدن با مشکلات نمی ترسند |
|
آیا برای تغییر شغل آماده اید؟ |
|
آیا این گروه از شغل های خلاقانه را می شناسید؟ |
|