امور اداری و استخدامی

شادترین مشاغل جهان

شادتر ترین و رضایت بخش ترین شغل ها

مرکز ملی تحقیقات در دانشگاه شیکاگو، 10 شغل برتر از نظر میزان رضایت مندی در شاغلان آنها را اعلام کرده است :
 

کشیش و روحانی

 

 آتش نشان : 80 درصد آتش نشان ها از شغل خود راضی بوده و از اینکه به دیگران کمک می کنند، لذت می برند.

 

متخصص درمان ها فیزیکی از جمله فیزیوتراپ ها : وجود ارتباطات اجتماعی و کمک به دیگران از عوامل مهم این شغل است که باعث رضایت مندی بالا در شاغلان آن شده است.

 

نویسنده : بیشتر نویسنده ها درآمد کم یا بسیار کمی دارند ولی آزادی و استقلالی که برای نوشتن موضوعات و دغدغه های ذهنی خود دارند، باعث رضایت و شادی آنها در شغل شان شده است.

 

معلم افراد خاص : اگر شما خیلی به دنبال پول نباشید، این حرفه می تواند رضایت خاطر شما را جلب کند.

 

معلم : عموما معالمان علیرغم مشکلات مالی و شرایط سخت تدریس، در شغل خود احساس رضایت و شادی دارند. این حرفه بیشتر به دنبال جذب جوانان ایده آل گرا است. اگرچه 50 درصد معلمان جدید در طول 5 سال اول، این شغل را ترک می کنند.

 

هنرمند : مجسمه سازان و نقاشان علیرغم مشکلات زیادی که در زندگی دارند، رضایت شغلی بالایی دارند.

 

روانشناس : آنها ممکن است بتوانند یا نتوانند مشکلات دیگران را حل کنند، ولی به نظر می رسد که می توانند به خوبی مشکلات خود را مدیریت کنند.

 

نماینده فروش خدمات مالی : 65 درصد این نماینده های فروش از شغل خود راضی اند. این می تواند به دلیل عواملی مثل متوسط درآمد سالانه مناسب برای حدود 40 ساعت کار در هفته باشد.

 

مهندس اجرایی : کارکردن با اسباب بازی های بزرگی مثل بولدوزر، لودر، بیل مکانیکی، جرثقیل و … می تواند سرگرم کننده باشد و موجب رضایت شغلی بالا شود.

 

مقایسه این مشاغل با 10 شغل دارای کمترین رضایت شغلی می تواند جالب باشد. مشاغلی که عموما درآمدهای بیشتر و موقعیت های اجتماعی بالاتری را دارند. نقطه مشترک این مشاغل این است که آنها در بوروکراسی سلسله مراتبی گیر افتاده اند. آنها در کار خود هدف مشخصی ندارند. سازمان هایی که در آنها کار می کنند، نمی دانند به کجا می خواهند بروند. این مشاغل عبارتند از :

مسئول بخش فناوری اطلاعات

مسئول فروش و بازاریابی

مدیر محصول

توسعه دهنده وب ارشد

متخصص فنی

تکنسین برق و الکترونیک

منشی دادگاه

تحلیل گر پشتیبانی فنی

اپراتور ماشین های صنعتی

مدیر بازاریابی

چرا این مشاغل با وجود درآمد و موقعیت اجتماعی بالاتر، رضایت شغلی کمتری را در شاغلان خود ایجاد می کنند؟ Todd May در مقاله خود می گوید که یک زندگی معنادار باید احساس ارزشمندی در فرد ایجاد کند. شغل های گروه اول این حس را در فرد ایجاد می کند در صورتی که گروه دوم اینطور نیست. مشکلات این گروه با طراحی مجدد شغل یا تغییر مسیر شغلی حل نمی شود. در عوض سازمان ها باید با ایجاد تغییرات بنیادی مسیر فعلی خود را تغییر داده  و نوآوری و تغییر را وارد روند کاری خود کنند تا رضایت شغلی بیشتری در کارکنان ایجاد شود. نتیجه این کار در شرکت هایی مثل آمازون و اپل باعث ایجاد مشتریان شادتر و راضی تر، سودهای بیشتر و کارکنانی شده است که در کار خود احساس معنی و ارزشمندی می کنند.  

 

 منبع http://www.forbes.com


 

تحقیق و ترجمه گروه بازارکار و اشتغال کارشناس رسمی دادگستری

 

سایر مقالات

مقالات مرتبط :
 

کم استرس ترین مشاغل سال 2013

سخت ترین مشاغل روی زمین

پر استرس ترین مشاغل دنیا

 

10 شغلی که تا سال 2020، رشد انفجاری خواهند داشت

شغل های پردرآمد جهانی با مدرک دیپلم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *