امور آموزشی

دانشگاه فرهنگیان

 


دانشگاه فرهنگیان دانشگاهی است که به منظور تربیت مربیان و معلمان توانمند، بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضوابط و مقررات دو وزارت آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری اداره می شود.

در طول دوران پس ازپیروزی انقلاب، یکی از دغدغه های صاحب نظران و متخصصان تعلیم و تربیت تاسیس دانشگاه فرهنگیان متناسب با شان و منزلت فرهنگیان بوده است که سرانجام پس از پیگیری ها وتشکیل جلسات متعدد ، در نهایت متن اساسنامه  ”دانشگاه فرهنگیان” با پیشنهاد مورخ 1390/06/28 وزیر آموزش و پرورش، در جلسه 704 مورخ 1390/10/06 شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و در تاریخ 1390/12/01 ابلاغ شد.

طبق اساسنامه، سازمان مرکزی دانشگاه فرهنگیان درشهرتهران مستقر و 32 پردیس برادران و 32 پردیس خواهران در استان ها راه اندازی و مقرر شده است سایر مراکزتربیت معلم در این پردیس ها ساماندهی گردند و به این ترتیب مراکز تربیت معلم سابق ارتقاء یافته و تحت عنوان دانشگاه فرهنگیان به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

این دانشگاه، در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و در آینده ای نزدیک، دکتری، به تربیت، آموزش و  ارتقاء علمی، معرفتی مربیان و معلمان آموزش و پرورش می پردازد.

رشته های این دانشگاه در مقطع کارشناسی 16 رشته اند که عبارتند از : دبیری الهیات و معارف اسلامی، علوم تربیتی (با دو گرایش)، راهنمایی و مشاوره، دبیری زبان انگلیسی، آموزش زبان و ادبیات فارسی، دبیری علوم اجتماعی، دبیری شیمی، دبیری زبان و ادبیات عرب، دبیری ریاضی، دبیری فیزیک، دبیری تاریخ، دبیری تربیت بدنی، دبیری جغرافیا، دبیری زیست شناسی، ارتباط تصویری.

در مقطع کارشناسی ارشد نیز پذیرش در 5 رشته پیش بینی شده است که عبارتند از: علوم تربیتی، مدیریت آموزشگاهی، مشاوره و راهنمایی  و مدیریت و برنامه ریزی فرهنگی تربیتی.

شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان 94

 طبق اعلام معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان در گفت‌گو با تسنیم امسال 4هزار و 500 نفر از طریق کنکور سراسری سال 94 در دانشگاه فرهنگیان بر اساس قانون متعهدین خدمت و 500 نفر نیز در دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی پذیرش می‌شوند.

علاوه بر کنکور از متقاضیان ورود به دانشگاه فرهنگیان مصاحبه و گزینش انجام می‌شود، همچنین تست‌های مربوط به سلامت جسمانی از پذیرفته شدگان انجام می‌شود.

ایشان  در ادامه گفته است:‌ پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان امسال نیز به‌صورت بومی گزینی است. محل تحصیل داوطلبان در دانشگاه فرهنگیان الزاماً در بوم مربوطه نیست اما برای خدمت در آموزش و پرورش باید در بوم مربوطه مشغول شوند.

موسی‌پور تصریح کرده است: بر اساس نیروی انسانی، فضا و امکانات موجود در دانشگاه فرهنگیان،‌ رشته‌ها در پردیس‌های مختلف توزیع شده‌ است و افرادی می‌توانند وارد دانشگاه فرهنگیان شوند که تراز نمره آنها از 6500 بالاتر و معدل دوره دیپلم آنها 15 به بالا باشد.

همچنین افرادی که در دانشگاه فرهنگیان پذیرش می‌شوند، به‌صورت شبانه روزی آموزش می‌بینند و امکان حضور شبانه روزی آنها در دانشگاه فراهم می‌شود اما در صورت متقاضی بودن می‌توانند از شرایط شبانه روزی بودن استفاده نکنند.

طبق اعلام معاون آموزشی دانشگاه فرهنگیان، “ردیف‌های استخدامی اعطاشده، تعداد جذب نیرو در دانشگاه را مشخص می‌کند” لذا  پذیرش 4500 نفر در دانشگاه فرهنگیان به‌دلیل ظرفیت دانشگاه نیست بلکه مربوط به ردیف‌های استخدامی است.

دانشگاه فرهنگیان در سال 94 در 16 رشته پذیرش دانشجو خواهد داشت که از میان 4500 نفر 1250 نفر دختران هستند..


حقوق دانشجو معلمان

طبق قانون، دانشجویان این دانشگاه از بدو تحصیل از کمک هزینه تحصیلی با عنوان “حقوق دانشجو معلم” برخوردار می شوند که میزان آن در سال 93 با توجه به افزایش 18 درصدی حقوق کارمندان دولت حدوداً مبلغ 450 هزار تومان خواهد بود.

موارد  کسر از حقوق

-1کسر 45%: دانشجویانی که از تمامی امکانات رفاهی شامل غذا و خوابگاه در تمام روزهای هفته استفاده می کنند.
-2کسر 30%: دانشجویانی که از غذا و خوابگاه در نیمی از ایام هفته استفاده می کنند.
-3کسر 20%: دانشجویانی که تنها از غذا(صبحانه، ناهار یا هر دو) استفاده می کنند.
-4کسر 10%: دانشجویانی که صرفا از خوابگاه استفاده میکنند و از غذا استفاده نمی کنند.

بنابراین  دانشجویانی که از هیچ امکاناتی استفاده نمی کنند، از حقوق کامل برخوردار خواهند بود.

عوامل امتیاز آور تقسیم بندی

طبق مقررات، پذیرش دانشجو معلم در این دانشگاه به صورت بومی انجام می شود تا پس از اتمام تحصیلات و به شرط تخصیص مجوز استخدام، محل خدمت متقاضی همان محل تحصیل او باشد. اما برخی منابع (از جمله سایت www.tmoallem92.blogfa.com) از محاسبه امتیاز متقاضی بر اساس برخی از عوامل و  تعیین محل خدمت فرد یاد کرده اند. لازم به ذکر است منبع رسمی و موثقی در خصوص تأیید این عوامل در دسترس نیست:

رديف عامل امتياز آور نحوه محاسبه امتيازات مدارك مورد نياز
1 معدل مدرك تحصيلي ديپلم عدد معدل با ساير عوامل جمع مي گردد . تصوير مدرك تحصيلي ديپلم
2 نمره مصاحبه نمره مصاحبه از 20 تعیین شده و عدد حاصل با ساير عوامل جمع مي گردد . —–
3 اولويت ايثارگري
فرزند شهيد 20 امتياز – فرزند جانباز بالاي 25 درصد 10 امتياز – فرزند جانباز 5 تا 24 درصد و خواهر و برادر شهيد و نيز خواهر و برادر جانباز 5 امتياز

گواهي ايثارگري از بنياد شهيد و امور ايثارگران
4 فرزند فرهنگي به ازاي هر كدام از والدين شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش 5 امتياز
تصوير حكم كارگزيني و صفحه اول و دوم شناسنامه والدين فرهنگي
5 همسر فرهنگي در صورتي كه همسر فرهنگي باشد 5 امتياز تصوير حكم كارگزيني همسر و صفحه اول و دوم شناسنامه همسر و صفحه دوم شناسنامه خود
6 تاهل و اولاد به ازاي تاهل 5 امتياز و به ازاي هر اولاد حداكثر تا دو اولاد 2 امتياز تصوير صفحه اول و دوم شناسنامه همسر و تصوير صفحه دوم شناسنامه خود و تصوير صفحه نخست شناسنامه فرزندان
7 اولويت بومي در تعيين محل خدمت 50 درصد نيازهاي شهرستان ها از نيروهاي بومي تامين مي گردد  

 

فهرست پردیس ها و مراکز دانشگاه فرهنگیان

آدرس سازمان مرکزی: شهرک قدس- بلوار شهید محمد مهدی فرحزادی- تقاطع نیایش- خیابان تربیت معلم –  تلفن:  (021) 87751200

وب سایت دانشگاه فرهنگیان:   cfu.ac.ir

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *