بررسی امنیت در شبکههای بی سیم توسط کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات
در عصر حاضر روند استفاده از فناوری اطلاعات به صورت تصاعدی در حال افزایش است. انتقال دادهها جایگزین ارتباطات صوتی در عصر گذشته شدهاند. سرعت قابل تحسین ارتباطات مجموعهای پیچیده اما کارآمد و قابل دسترس را برای همه مخاطبان به وجود آورده است تا به راحتی مهمترین اخبار و اطلاعات خود را در اختیار دیگران بگذارند و یا در این فضا به کسب و کار بپردازند.
اما این فضای سرشار از رفاه و قابل دسترس خطراطی نیز به همراه خود ایجاد کرده است. هر چند گاهی اخباری در خصوص هک شدن فضای مجازی و مباحثی در خصوص شنود سیستمهای مخابراتی و ابزارهای بی سیم منتشر میشود که در نوع خود میتواند نگران کننده باشد. در این یادداشت با راهنمایی کارشناس رسمی دادگستری برق الکترونیک و مخابرات ضمن معرفی شبکههای بی سیم، به بررسی امنیت آنها میپردازیم.
شبکههای بی سیم یکی از شاخههای علم مخابرات و تکنولوژي مسحور کنندهای در عصر حاضر است که در زندگی روزمرهمان تاثیر زیادی میگذارد. شبکههای حسگر بی سیم مجموعهای از حسگرها هستند که برای جمع آوری و تبادل اطلاعات در یک محیط بی سیم با یکدیگر مرتبط هستند. امروزه، با افزایش استفاده از کامپیوترها و لپ تاپها، شبکههای بی سیم نیز گسترش یافتهاند و بر اساس نظر کارشناس دادگستری برق، الکترونیک و مخابرات نکته دقیق و بسیار با اهمیت در این شبکهها، ایجاد امنیت در آن میباشد. به طوری که بعد امنیتی آن در شرکتها و سازمانها، با توجه به وجود هکرها و تهدیدهای بزرگ و پیشرفته نمود بیشتری خواهد داشت.
از آنجا که شبکههای بی سیم، در عصر کنونی در حال گسترشاند و امنیت و حریم این شبکهها اهمیت بسیاری دارد ، کارشناس رسمی برق الکترونیک و مخابرات باید مهمترین نکته در ارتباط با استفاده از آنها ، یعنی لزوم آگاهی از نقاط ضعف و قوت آنها را مد نظر داشته باشد. شبکههای بی سیم کاربردها، مزیت ها و ابعاد تکنولوژی گسترده ای دارد و تجهیزات سخت افزاری بدون استفاده از سیم و کابل ، به کمک انتقال دادهها توسط امواج رادیویی، می توانند از هر فاصلهای با هم ارتباط ایجاد کنند. این شبکهها دارای طیف وسیعی از ساختارهای مختلف از انواع پیچیده تا انواع ساده مانند هدفون بی سیم می باشند. هم چنین تمام دستگاههایی که از امواج مادون قرمز بهره میبرند مثل صفحه کلید و موس نیز، دارای شبکه بی سیم هستند. عملکرد تکنولوژی بی سیم به نحوی است که استفاده از شبکههای مختلف را ممکن میکند. امتیاز قابل توجه استفاده از این شبکهها کارکرد آنها بدون ساختارهای فیزیکی و امکان جابجایی تجهیزات آن و ایجاد تغییرات در ساختار مجازی آنها می باشد.
گوشیهای تلفن همراه نیز مانند کامپیوترها دارای کاربردهای فراوانی هستند و کاربران علاوه بر استفاده از اینترنت و انتقال و تبادل اطلاعات می توانند از سرگرمیهای آنلاین آن نیز استفاده کنند. در صورتی که یک گوشی تلفن همراه میتواند جنبههای موثر و مفیدی برای افراد داشته باشد هم چنین میتواند در معرض تهدید امنیتی نیز قرار گیرد. توسعه روز افزون مخابرات بی سیم ارتباطات افراد به یکدیگر را در هر لحظه میسر کرده است و همواره امکان سوء استفاده برخی افراد از این طریق وجود دارد. بنابراین کارشناس رسمی برق الکترونیک و مخابرات در رابطه با این موضوع انواع تهدیدها را بررسی کرده و مطرح میکند.
همواره امکان استراق سمع سیستمهای بیسیم، به خاطر ماهیت آنها وجود دارد. کارشناس الکترونیک با در نظر گرفتن این موارد هشدارهای لازم را میدهد. هر گیرنده ای که فرکانس مربوطه را تنظیم کند میتواند سیگنال آن را دریافت کند و حتی در این مواقع ممکن است اطلاعات خصوصی افراد به سرقت رود. با گسترش سیستمهای وای-فای، در صورتی که رمز گذاری اطلاعات انجام نشود، امکان سرقت آن وجود دارد.
در حال حاضر انواع دستگاههای شنود با اندازههای مختلف در بازار به فروش میرسند و با توجه به قیمت ارزان این دستگاهها امکان خرید آن برای افراد به راحتی وجود دارد. دستگاهایی که میتوانند به سیم کارتهای و یا تلفنهای همراه وصل شوند و دادههای افراد را به راحتی به دست بیاورند. به همین دلیل هم همواره اخطارهای از سوی کارشناس الکترونیک در این خصوص صادر میشود.
کارشناسان و متخصصان ما در حوزه امنیت ارتباطات و مخابرات آماده اراده خدمات در خصوص کشف شنود و همچنین ارتقاء امنیت سیستمهای ارتباطی و مخابراتی هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمائید.