کامپیوتر و فناوری اطلاعات

شناسایی سایت های جعلی با راهنمایی های کارشناس رسمی دادگستری

شناسایی سایت های جعلی با راهنمایی های کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری در مورد کلاهبرداری آنلاین (فیشینگ) و راه های مقابله با آن گفت :

” از شیوه های رایج کلاهبرداری که توسط هکرها انجام می شود طراحی سایت هایی مشابه دیگر وب سایت ها مثلا وب سایت های بانکی ست . بدون داشتن اطلاعات کافی احتمال دارد سرتان کلاه برود و سایت جعلی را از سایت حقیقی تشخیص ندهید .”

اما تشخیص سایت های تقلبی کار سختی نیست به شرط اینکه اطلاعات تان را بالا ببرید . در مورد وب سایت های بانکی کافی ست آدرس پرداخت الکترونیک بانک مد نظر را به درستی بشناسید زیرا این آدرس را هیچ هکری نمی تواند بدزدد.

انتهای آدرس بانکی تمامی بانک ها shaparak.ir است برای نمونه آدرس بانک ملت https://bpm.shaparak.ir   و آدرس درگاه بانک اقتصاد نوین https://pna.shaparak.ir  می باشد.

نکته مهم بعدی در url ( آدرس سایت در نوار آدرس) سایت وجود دارد . سمت چپ آدرس سایت حتما باید https:// را ببینید که امن بودن وب سایت را نشان می دهد. هم چنین کارشناس رسمی دادگستری می گوید : وجود علامت قفل در کنار آدرس سایت نیز در تشخیص اعتبار آن موثر است .

 کارشناس کامپیوتر و فناوری اطلاعات در این باره می گوید :

“به طور کلی توجه داشته باشید هر گاه یک وب سایت اطلاعات حساسی را از شما درخواست می نماید باید مراقب باشید.اطلاعاتی که شما در هر سایت وارد می کنید از 19 تا  30سرور عبور می کند تا به مقصد برسد . با این شرایط شما حق دارید وقتی رمز دوم عابر بانک تان را در سایتی وارد می کنید نگران شوید !

اما نگران نباشید لایه درگاه امن (ssl) برای این موضوع طراحی شده است . بدین منظور توجه کنید وب سایت مورد نظر حتما با https طراحی شده باشد و نه http  .  https امن است اما  http امن نیست .

بسیاری از شرکت هایی که گواهی  ssl ارائه می دهند مانند شرکت  verisign نمادهای اعتماد را نیز در اختیار مدیران سایت قرار می دهند . مدیران این نماد را حتما در معرض دید کاربر قرار می دهند و با مشاهده این نماد خیالتان از امن بودن سایت راحت می شود. این نمادها به گونه ای طراحی می شوند که کلاهبرداران به سختی می توانند از انها سوء استفاده کنند و نیز این نمادها تاریخ انقضاء دارد. نکته قابل توجه این است که با کلیک بر روی این نمادها صفحه جدیدی باز می شود که ادرس سایت صادر کننده گواهی را نشان می دهد و این خیال شما را از اصالت نماد راحت می کند واین امری ضروری برای دنیای کامپیوتر و فناوری اطلاعات می باشد.

در صورتی که دچار تله های سایت های جعلی شوید از طریق کارشناسان رسمی دادگستری رشته کامپیوتر و فناوری اطلاعات  می توانید موضوع را پیگیری کنید .

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *