نقشه هوایی منابع طبیعی و اراضی ملی
نقشه هوایی منابع طبیعی و اراضی ملی برای اقامه دعوی و مشخص شدن وضعیت سند اراضی ملی شده، بسیار حیاتی می باشد.
آیا تاکنون شنیده اید که منابع طبیعی، شهرداری و یا یکی دیگر از ارگان های مشابه، مالکیت زمین یکی را نقض کرده اند و سعی در مالکیت آن را داشته باشند؟ یا به شیوه ای سعی در تخریب بنیان دارایی شما به بهانه تملک غیر قانونی داشته باشند؟
تا به حال در مورد اصلاحات ارضی، منابع طبیعی و زمین های کشاورزی شنیده اید که چگونه این اراضی با وجود سند مالکیت به مالکیت اراضی ملی و منابع طبیعی در می آید؟ راهکار آن چیست؟
با ما تا انتهای این مقاله همراه شوید تا اطلاعات کاملی درباره نقشه هوایی منابع طبیعی و اراضی ملی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
نقشه هوایی منابع طبیعی و اصلاحات ارضی ایران:
این روز ها بحث زمین های زراعی و منابع طبیعی بسیار داغ است. بر طبق ماده 56، زمین هایی که در دهه 40 و قبل از آن کاربری کشاورزی داشته باشند، مالکیت آن در اختیار مالک اصلی است و منابع طبیعی هیچ گونه حقی بر روی زمنن مورد نظر ندارد.
اما راه اثبات این موضوع چیست؟ در اینجا عکس هوایی دهه 40 و 30 کاربرد دارد.
برای تشخیص این موضوع به نقشه هوایی منابع طبیعی نیاز است. این روند به این صورت است که در نقشه هوایی دهه 40 و 30، اگر آثار کشاورزی دیده شود جزو اراضی ملی نیست و منابع طبیعی هیچ کاری نمیتواند انجام دهد.
نقشه هوایی منابع طبیعی
این نقشه ها در مقیاس های مختلف وجود دارند و کیفیت و مقیاس آن ها طوری انتخاب شده است و که زمین های کشاورزی کاملا قابل تشخیص است.
زمین های کشاورزی این روزها در قانون منابع طبیعی و جهاد دچار مشکلات فراوانی شده این که با استفاده از نقشه زمین های کشاورزی قابل حل است.
در این دیتاها اگر آثار مهم و مورد نظر (بستگی به قانون دارد) موجود باشد مستلزم قانون مورد نظر نمی شود.
اما به هر منبعی نمی توان اعتماد کرد! دیده شده که در بحث نقشه برداری هوایی اراضی کشاورزی تقلب های متعددی صورت گرفته است برای مثال افراد سودجو که فقط به دنبال منافع خود هستند اقدام به جعل اطلاعات مربوط به منابع طبیعی و اصلاحات ارضی مخصوصا در خصوص اراضی روستایی کرده اند تا بتوانند به افراد و متقاضیان که دچار این مشکل شده اند، با قیمت بالا بفروشند. اما چه باید کرد؟
خرید و سفارش از منابع معتبر
تنها راه این مسئله سفارش از منابع معتبر است؛ یکی از این منابع معتبر سایت نقشه هوایی کارشناس رسمی دادگستری است که با سابقه 10 سال در این امر توانسته اعتبار فراوانی جمع آوری کند.
با توجه به اینکه متقاضیان زیادی در سال های اخیر برای پرونده های مختلفی درباره مراتع، اراضی ملی و زمین خواری مراجعه کرده اند، به همین جهت دولت و دیگر سازمان های مربوطه از جمله منابع طبیعی و… در برخی مواقع به دلیل حساسیت بیش از حد و سختگیری های سلیقه ای اقدام به تصرف اراضی شخصی افراد می نماید.
این اراضی به دلیل آن که مالک یا وراث آن مهاجرت کرده و در خارج از کشور هستند، در لیست اراضی منابع طبیعی و ملی قرار دارند که برای خارج کردن این اراضی از لیست نیاز به نقشه هوایی منابع طبیعی خواهد بود.
با طی کردن پروسه اداری، اراضی به مالکین اصلی خود بازگردانده می شود.
چگونگی تشخیص اراضی ملی از اراضی کشاورزی
زمین غیر احیا شده، به زمینی گفته می شود که به همان صورت طبیعی موجود باشد و هیچگونه کشت و کاری در آن توسط انسان صورت نگرفته باشد که در این صورت به آن زمین موات یا زمین ملی می گویند.
در صورتی که روی همین زمین توسط انسان فعالیتی انجام شود تا شرایط بهره برداری از آن ایجاد شود به آن زمین احیا شده گفته می شود.
امروزه بسیاری از پرونده های قضایی به خاطر قرار گیری زمین های احیا شده در لیست اراضی ملی است، به همین خاطر شاکیان این پرونده ها، یک طرف سازمان منابع طبیعی به نمایندگی از دولت است و طرف دیگر شخص حقیقی یا حقوقی است.
در این پرونده ها، سازمان منابع طبیعی خود را نگهبان و حافظ این اراضی می داند و حفظ مراتع و جلوگیری از هرگونه سو استفاده افراد سودجو را وظیفه خود می داند، در مقابل افراد حقیقی و حقوقی با ارائه مدارک و سابقه مالکیتی خود از قدیم الایام سعی بر اثبات سابقه احیا ملک خود دارند و این ادعا را دارند که این اراضی نباید در لیست اراضی ملی قرار گیرند.
در این شرایط تشخیص اراضی ملی از اراضی کشاورزی که سابقه احیا دارند کاری فنی و پیچیده و زمان بر می باشد که باید توسط کارشناس نقشه برداری مورد ارزیابی قرار گیرد.
کارشناس نقشه برداری در قدم اول نقشه هوایی اراضی ملی را مورد بررسی قرار می دهد، سپس با جانمایی کردن پلاک ثبتی روی نقشه هوایی، کار برای تشخیص سابقه احیا زمین آماده می کند و نظر نهایی خود را به صورت مکتوب به مراجع قضایی اعلام می دارد.
مفهوم اراضی ملی و مستثنیات چیست؟
طبق ماده یکم قانون ملی شدن جنگل ها به عرصه و اعیان کلیه مراتع، جنگل ها، بیشه های طبیعی در شمار اراضی ملی قرار داشته و هر آنچه که در قلمرو اراضی ملی نباشد به عنوان مستثنیات شناخته خواهد شد.
در برخی مواقع مالکین و وراث آنها که دارای سند منگوله دار یا بنچاق هستند به دلایل متعدد همچون مهاجرت، فوت و… برای سالهای سال ملک خود را به حال خود رها کرده و از موقعیت دقیق ملک خود بی اطلاع هستند.
زمانی که این نوع از مالکین یا وراث آنها، به اداره ثبت اسناد و املاک کشور برای پیگیری و آگاهی از ملک خود مراجعه می کنند، به آنها این جمله گفته می شود که پلاک ثبتی مادر در شمار اراضی ملی قرار گرفته است و در اغلب اوقات مالکین به دلیل عدم شناخت مسیر و راه های قانونی از باز پس گیری ملک خود صرف نظر می کنند.
حتما بخوانید: راه های پیدا کردن پلاک ثبتی
در برخی مواقع پلاک ثبتی مادر اراضی ملی است اما بخشی از این اراضی ملی تحت عنوان مستثنیات موجود است و اگر پلاک ثبتی فرعی در محدوده مستثنیات قرار داشته باشد، دیگر ملک در زمره اراضی ملی قرار ندارد و می توان آن را از تصرف دولت خارج کرد و خلع ید آن را در اختیار مالک قرار داد.
در صورتی که ملک شما دارای سند منگوله دار است می توانید با کارشناسان سایت کارشناس رسمی دادگستری تماس بگیرید تا اطلاعات کامل درباره ملک شما را از بانک ثبتی استخراج و در اختیار شما قرار داده شود.
هر چقدر اطلاعات موثق و دارای مهر تاییدیه کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری بیشتر باشد می توانید با انجام امور نقشه برداری توسط کارشناسان ما، با طی مراحل قانونی سند منگوله دار خود را به سند تک برگی تبدیل نمایید.
تهیه نقشه یو تی ام برای سازمان منابع طبیعی
همانطور که در بالا توضیح داده شد، مراتع و جنگل ها در شمار اراضی ملی قرار دارند و مالکیت این اراضی تحت اختیار دولت است و صاحب اصلی آن دولت می باشد.
در صورتی که در اراضی کشاورزی هیچگونه سابقه کشت و کاری وجود نداشته باشد به عنوان اراضی ملی قلمداد می شود و در صورت داشتن هرگونه سند، باطل خواهد شد و در مالکیت دولت قرار می گیرد.در صورتی که در ملک مورد نظر کشت و کاری صورت گرفته باشد متقاضی باید نقشه یو تی ام از ملک تهیه نماید تهیه نقشه یو تی ام توسط کارشناس نقشه برداری انجام می شود.
کارشناس نقشه برداری با استفاده از بررسی های فنی به عمل آمده متوجه خواهد شد که آیا زمین مورد نظر، سابقه کشت و کار داشته یا خیر، هیچ گونه نشانه ای از کشاورزی در زمین مشاهده نکرده است.
نقشه یو تی ام توسط کارشناس نقشه برداری با استفاده از دوربین و تجهیزات به روز نقشه برداری (جی پی اس دو فرکانسه و…) گوشه های ملک مورد نظر برداشت می شود.
بر اساس اطلاعات به دست آمده از تجهیزات نقشه برداری، میزان دقیق مساحت و حدود اربعه زمین مشخص می شود و با جانمایی چند دوره، نقشه یو تی ام روی نقشه های هوایی و بررسی های فنی، کارشناس نقشه برداری متوجه زمین احیا شده خواهد شد.
در صورت تایید سابقه کشت و کار، کارشناس نقشه برداری نظر خود را ممهور به مهر و امضا در قالب گزارش کارشناسی به سازمان منابع طبیعی تحویل خواهد داد و متقاضی می تواند پس از طی مراحل قانونی و اداری ملک خود را از دولت باز پس گیرد و در نهایت سند تک برگ برای ملک خود از اداره ثبت اسناد و املاک کشور دریافت نماید.
در صورت هم مرز بودن با اراضی ملی چه اقداماتی باید انجام داد؟
برای اینکه اراضی ملکی از اراضی ملی به خوبی تشخیص داده شوند نیاز به تهیه نقشه یو تی ام خواهید داشت. چرا که یکی از مدارک قابل استناد برای تشخیص نوع کاربری اراضی، تهیه نقشه یو تی ام است.
اراضی ملی و منابع طبیعی در اغلب موارد دارای حدود و مرز معین و مشخص هستند، اما در صورتی که اراضی مجاور اراضی ملی که هم مرز هستند در صورتی که تداخل وجود داشته باشد باید نقشه یو تی ام توسط کارشناس نقشه برداری تهیه شده و با نقشه یو تی ام اراضی ملی مطابقت داده شوند و در صورت تایید تداخل، میزان آن مشخص شود.
برای اینکه میزان مشخص شود نیاز به تهیه عکس های هوایی دهه 30 و 40 و تفسیر عکس های هوایی خواهید داشت، بعد از آنکه تفسیر عکس های هوایی انجام شد روی نقشه هوایی، حدود اربعه جانمایی می شود و مطابق با ماده 56 منابع طبیعی، با اثبات سابقه احیا می توان اقدام به باز پس گیری میزان اراضی نمود.
در صورت مشخص نبودن مرز و حدود اراضی شخصی با اراضی ملی از دو طریق می توان مرز و حدود را مشخص نمود:
ابتدا با جانمایی پلاک ثبتی اراضی ملیراه دوم با استفاده از تفسیر عکس های هوایی اراضی ملی
حتما بخوانید: نحوه پس گرفتن زمین از منابع طبیعی و تشخیص اراضی ملی
کاربرد نقشه هوایی اراضی ملی و منابع طبیعی چیست؟
نقشه هوایی منابع طبیعی و اراضی ملی برای اقامه دعوی و مشخص شدن وضعیت سند اراضی ملی شده، بسیار حیاتی می باشد.
نقشه هوایی منابع طبیعی و اراضی ملی را از کجا تهیه کنیم؟
سفارش از طریق سایت نقشه هوایی کارشناس رسمی دادگستری