کارشناس رسمی دادگستری ماشین آلات راهسازی
کارشناس رسمی دادگستری ماشین آلات راهسازی
کارشناس رسمی دادگستری ماشین آلات راهسازی
کارشناس رسمی دادگستری ماشین آلات راهسازی جهت انجام امور کارشناسی با توجه به موضوع کارشناسی ارجاع شده ، نیازمند دارا بودن صلاحیت مرتبط اخذ شده از مراجع صادر کننده پروانه کارشناس رسمی دادگستری می باشند.
کارشناس رسمی دادگستری جهت ارزیابی ماشین آلات که دارای شماره پلاک انتظامی می باشند از طریق کارشناس رسمی داگستری رشته امور نقلیه زمینی و دیگر ماشین آلاتی که فاقد پلاک می باشند و ماهیت استفاده از آنها صرفاً بعنوان دستگاه می باشد توسط کارشناس رسمی دادگستری در رشته برق، ماشین آلات و تجهیزات کارخانجات رسیدگی و ارزیابی می گردد.
ماشین آلات راهسازی و ساختمانی به شرح ذیل طبقه بندی می شوند :
ماشین آلات سنگین مانند لودر، بولدوزر، گریدر، اسکریپر، غلتک، غلتکهای استاتیکی و دینامیکی، بیل مکانیکی.ماشین آلات نیمه سنگین مانند کمپرسی، آبپاش، جرثقیل کامیونی، تراك میکسر، پمپ بتن فینشر.ماشین آلات سبک مانند لندرور، پیکان و غیرهسایر ماشین آلات کارگاهی (ماشینهای متفرقه) مانند ویبراتور، دستگاه بتن بتونیر، موتور جوش، تسمه نقاله، سنگین شکن، ماسه شور و شن شور، ماسه ساز و غیره.
انواع ماشین آلات راهسازی کدامند و کاربرد آنها چیست ؟
تراکتور
تراکتور از مهمترین ماشین آلات راهسازی و ساختمان سازی بوده که دارای کاربردهای متعددی است. هدف اولیه تراکتور به جلو راندن یا کشیدن اقسام بارها است. بر روی تراکتور انواع لوازم مکانیکی را میتوان نصب کرد.
لوازمی از قبیل بیلهای مکانیکی، ریپرها، انواع تیغهها، دکلهای لوله گذار جانبی، کج بیلها، نهرکنها وغیره.
بولدوزرها
اصولاً تراکتور وسیلهای برای هل دادن و کشیدن اسکریپرها، واگنها، غلتکها است. اگر به ابتدای این وسیله یک تیغه نسبتاً بزگ برای حمل مواد وصل شود و این تیغه ثابت باشد ماشین حاصله بولدوزر نامیده میشود.
یک تیغه متحرك باشد به آن آنگلدوزر گویند. در انگلدوزر، زاویه چرخش در صفحه قائم حدود ۳۰ الی ۴۰ درجه است.
بیلهای مکانیکی
بیلهای مکانیکی از اولین ماشین آلات مدرن ساختمانی است که در عملیات خاکی بکار رفته است. بیلهای مکانیکی عمدتاً برای گود برداری در خاك و بار کردن آن با کامیون یا تریلی و یا تسمه نقالهها بکار میرود.
انواع پرقدرت، آن قادر به گودبرداری در تمام انواع خاکها بجز صخره سنگها، بدون تخریب اولیه هستند.
جرثقیل
جرثقیل تشکیل شده از اطاق فرمان و یک تیر بلند مشبک و قلب جرثقیل، معمولاً برای باند کردن اجسام سنگین و حرکت دادن آنها بکار میرود. با اتصال دستگاههای مختلف به انتهای تیر مشبک بلند جرثقیل، میتوان از استفادههای دیگری نمود.
اسکریپر
اسکریپر ماشینی است که عمل بارگیری، حمل و تخلیه مواد خاکی در مسافتهای متوسط و زیاد را به تنهایی انجام میدهد.
لودر
اصولاً لودر یا بیل بار کن یکی از مهمترین ماشین آلات ساختمانی است که در انواع مختلفی طراحی و ساخته میشود. این ماشین از نظر شکل به صورت (Overhead loader) و اورهد لودر (Arm loader) تقسیم بندی میشود. از نظر ظاهری، به لودر معمولی، لودر معدن نیز میگویند.
کامیون
کامیون معمولترین روش برای حمل و نقل مواد خاکی است و با انعطاف پذیری زیاد بین پروژهها سفر میکند. نوع کمپرسی آن، مخصوص حرکت در جاده و خارج جاده است.
انواع مخصوص خارج از جاده دارای ابعاد بزرگتر و ظرفیتهای چند صد تنی است. اصولاً تریلیهای مخصوص حمل خاک از واگن مخصوص حمل خاک به علاوه یک تراکتور یا کامیون تشکیل میشود.
مواد حاصل حمل شده در آنها، اصولاً از عقب یا کف یا از پهلو تخلیه شده کاربرد دارد. مانند پهن کردن شن در لایههای اساس و زیر اساس. میزان بار کامیون یا بار مجاز کامیون به مسائل زیر بستگی دارد.
ظرفیت افقی خاکظرفیت کود شده خاکظرفیت اندازهگیری شده در کارخانه ساخت ماشین
باید به اندازه ماشینها، بارگیری انجام شود تا از فرسودگی و قدرت مانورشان کاسته نشود. در ضمن میتوان با اضافه کردن تختههایی در بالا ظرفیت باربند را اضافه کرد.
گریدر
گریدر موتور دار اصولاً برای تنظیم شیب، شکل دادن شیبها و تسطیح دامنه خاکریزها و خاک برداریها، کندن جوی، مخلوط کردن، پراکندن مخلوط خاك و مواد قیری به کار میرود.
از این ماشین در راهسازی و عملیات ساختمان نیز استفاده میشود. همچنین برای برف روبی و برداشتن لایههای سست سطح زمین (پاکسازی زمین) کاربرد دارد. در ضمن با دقت در عملیات گریدر میتوان مقدار قابل ملاحظهای از هزینه پروژهها را کم کرد.
اصولاً عمل خاکبرداری از قسمتهای بلند و خاکریزی در گودالها را عمل بالانس (تعادل) گویند و شکل بندی و تنظیم نهایی هر لایه از راه راه عملیات اصلاح گویند.
غلتک
اصولاً غلتکها وسیلهای برای متراکم کردن مصالح خاکی و سنگی هستند. از چهار پارامتر وزن استاتیکی، ضربه، ارتعاش و کنترل برای کوبیدن خاک استفاده میکنند.
وجود این پارامترها بستگی به نوع غلتک دارد. تمام ماشین آلات متراکم کننده وزن استاتیکی دارند. بهترین ماشین برای تراکم خاک، ماشینی است که از تغییر محل جانبی خاک در اثر تراکم جلوگیری میکند. تغییر حرکت جانبی را به صورت تغییر حرکت عمودی در بیاورد.
نیروهای ضربه و ارتعاش دارای شکل نیرویی مشخص و مثل هم هستند و فقط فرق آنها در تعداد تواتر آنهاست که در ضربه، تعداد تواتر ۱۰ ضربه در ثانیه و در ارتعاش تعداد تواتر ۸۰ ضربه در ثانیه است.
همچنین پارامتر ارتعاش در مورد خاکهای غیر چسبنده از تأثیر بسیار زیادی برخوردار است.
این مجموعه با همکاری تعدادی از کارشناسان رسمی دادگستری ، اعضاء پایه یک سازمان نظام مهندسی ، مهندسین مشاور پایه یک ، مهندسین با تحصیلات دانشگاهی فوق لیسانس و دکتری و اساتید دانشگاه ها در رشته های مهندسی مکانیک ، راه و ساختمان ، تاسیسات ، ، مهندسی آب ، مهندسی سازه های دریایی ، مهندسی مدیریت ساخت ، مهندسی معدن و غیره آماده انجام امور کارشناسی بصورت تخصصی در سطح کشور می باشد.