شیر و فراورده های لبنی
کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
هدف از این رشته تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه تکنولوژی عمل آوری شیر و فراورده های لبنی می باشد تا ضمن ارائه آموزشهای تخصصی منجر به کسب مهارتهای لازم در زمینه تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی در سطح کاردانی گردد و امکان رشد و توسعه این بخش را فراهم آورد.
توانایی های کاردان شیر و فراورده های لبنی
پس از پایان دوره تحصیلی کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی، فارغ التحصیلان این رشته دارای توانمندی های زیر می باشند :
فراوری شیر و محصولات لبنی
اداره خطوط تولید واحدهای فراوری شیر و فراورده های لبنی
بررسی مقدماتی نیازهای محلی و منطقه ای در زمینه تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی به منظور عرضه خدمات متناسب
ارائه و انتقال اطلاعات و دستورالعملها و روشهای مورد تایید کارشناسان به افراد تحت پوشش در حوزه عملیاتی مربوطه
کاربرد صحیح وسایل، تجهیزات و ماشین آلات کارخانجات فراورده های لبنی
تهیه و تنظیم گزارشات روزانه
همکاری در بررسی مقدماتی نیازهای محلی و منطقه ای در زمینه تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی به منظور فروش محصول و عرضه خدمات متناسب
مشاغل فارغ التحصیلان کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
فارغ التحصیلان این رشته پس از اتمام تحصیل می توانند در مشاغل زیر مشغول به کار شوند :
سرپرست کارگاههای کوچک شیر و فراورده های لبنی
سرپرست ایستگاههای جمع آوری شیر
تکنسین فنی تولید درکارخانه های تولید محصولات لبنی
تکنسین فنی نگهداری فراورده های لبنی
تکنسین فنی کنترل کیفیت شیر در مبدا، تحویل به کارخانه و در آزمایشگاههای صنایع شیر
مسئول توزیع و فروش فراورده های لبنی
شرایط پذیرش دانشجو در رشته کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
افرادی می توانند در این رشته مشغول به تحصیل شوند که شرایط زیر را داشته باشند :
دارا بودن مدرک دیپلم در رشته های علوم تجربی، ریاضی و فیزیک، صنایع غذایی، علوم دامی
دیپلمه های سایر رشته ها به شرط گذراندن دروس جبرانی
قبولی در آزمون ورودی
شرایط تحصیلی دوره آموزشی کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
طول دوره کاردانی ناپیوسته تولید نهال 2 تا 3 سال است . تعداد کل واحدهای درسی 72 واحد، که دروس نظری 55 و دروس عملی 17 ساعت می باشد.
مشخصات و سرفصل دروس کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
تعداد واحدهای درسی این دوره عبارتند از :
دروس عمومی : 11 واحد
دروس پایه : 13 واحد
دروس تخصصی : 23 واحد
دروس اصلی: 25 واحد
دروس عمومی کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
نام درس |
تعداد واحد |
نام درس |
تعداد واحد |
---|---|---|---|
معارف اسلامی 1 | 2 | اخلاق و تربیت اسلامی | 2 |
زبان فارسی | 3 | زبان خارجی | 3 |
تربیت بدنی 1 | 1 |
دروس پایه کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
نام درس |
تعداد واحد |
نام درس |
تعداد واحد |
---|---|---|---|
آمار و احتمال | 2 | ریاضی عمومی | 2 |
شیمی تجزیه | 3 | شیمی آلی | 3 |
میکروبیولوژی عمومی | 3 |
دروس اصلی کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
نام درس |
تعداد واحد |
نام درس |
تعداد واحد |
---|---|---|---|
میکروبیولوژی شیر و فراورده های لبنی | 3 | رسم فنی و نقشه خوانی | 2 |
شیمی مواد غذایی | 2 | مبانی و کاربرد رایانه | 2 |
اصول نگهداری مواد غذایی | 3 | زبان تخصصی | 2 |
تجزیه مواد غذایی | 3 | بیماریهای قابل انتقال توسط شیر و فراورده های لبنی | 2 |
مشخصات آب و پساب صنایع شیر | 2 | مدیریت فروش و بازاریابی محصولات لبنی | 2 |
اصول سرپرستی واحدهای تولید محصولات لبنی | 2 |
دروس تخصصی کاردانی ناپیوسته شیر و فراورده های لبنی
نام درس |
تعداد واحد |
نام درس |
تعداد واحد |
---|---|---|---|
شیمی شیر و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فراورده های لبنی | 2 | بهداشت و ایمنی کارخانجات تولید شیر و فراورده های لبنی | 2 |
تجهیزات و تاسیسات کارخانجات تولید شیر و فراورده های لبنی | 2 | اصول مهندسی صنایع غذایی | 2 |
تکنولوژی تولید شیر | 3 | تکنولوژی تولید فراورده های لبنی | 3 |
بسته بندی شیر و فراورده های لبنی | 3 | اصول کنترل کیفیت شیر و فراورده های لبنی | 2 |
کارآموزی | 2 | سرد خانه و انبار | 2 |