امور آموزشی

هنر اسلامی


رشته کارشناسی هنر اسلامی 

معرفی رشته کارشناسی هنر اسلامی دانشگاه های پذیرنده و مشاغل و بازار کار کارشناسی هنر اسلامی و معرفی گرایشهای ارشد هنر اسلامی

 

معرفی رشته کارشناسی هنر اسلامی :

هنر اسلامی یا هنرهای مسلمانان به بخشی از هنر اطلاق می‌شود که در جامعه مسلمانان و نه لزوماً توسط مسلمانان رواج داشته است. هرچند ممکن است این هنرها در مواردی با تعالیم و شریعت اسلام انطباق نداشته باشد ولی تاثیر فرهنگ اسلامی و منطقه‌ای در آن به‌خوبی نمایان است.

هنر اسلامی یکی از دوران‌های شکوهمند تاریخ هنر و یکی از ارزشمندترین دستاوردهای بشری در عرصه هنری به‌شمار می‌آید و شامل انواع متنوعی از هنر همچون  معماری، خوشنویسی، نقاشی، سرامیک و مانند آن‌ها می‌شود. هنر اسلامی اغلب بر خلقق زیبایی با نقوش انتزاعی و استفاده از حروف، متمرکز بوده است.

فارغ التحصیلان رشته هنر اسلامی ضمن شناخت نسبت به مبانی نظری و عملی موجبات احیاء و تقویت و تحکیم هنر اسلامی را فراهم می­سازند و در بررسی، تحلیل و شناخت طرح­ها و نقوش اصیل و نسبت آنها با فرهنگ و تفکر اسلامی توانایی­های لازم را به دست می­آورند.

توجه: با توجه به دفترچه کنکور 95 رشته هنر اسلامی بدون گرایش می باشد . دانشجویان بعد از یک سال، دو سال تحصیل می توانند در درون دانشکده، گرایش انتخاب کنند.

در ادامه تعریف مختصری از گرایشهای این رشته خواهیم داشت:
 
گرایشهای این رشته عبارتند از:

گرایش هنر و صنایع فلزی :

رشته های مختلفی با کار با فلز سر و کار دارند. از میان آنها می توان به ملیله کاری، قلم زنی و میناکاری اشاره کرد.
 

گرایش نگارگری :

نگارگری یا نقاشی فرآیندی است که طی آن رنگ بر روی یک سطح مانند کاغذ یا بوم ایجاد نقش می‌کند و اثری خلق می‌شود. نگار ( نگاریدن و نگارشتن ) در فرهنگ‌ها با معانی متعددی چون نقش و نقاشی به کار رفته است.

در حقیقت نگارگری مفهوم عام دارد و روش‌ها و سبک‌های گوناگون نقاشی ایرانی را شامل می‌شود؛ چه آنها که در کتاب و نسخه‌های خطی صورت گرفته شامل : تذهیب، تشعیر، حاشیه سازی، جدول کشی، گل و مرغ و چه آنها که بر دیواربناها و بوم‌های دیگر انجام شده است.

گرایش شیشه :

در این گرایش با کلیه مفاهیم و رشته های هنری که روی شیشه کار می کنند، آشنا می شوید. از هنرهای مربوط به شیشه می توان به آئینه کاری، نقاشی پشت شیشه، معرق شیشه، تراش شیشه و … اشاره کرد.
 

گرایش هنر و صنایع چوب :

این گرایش کلیه رشته های هنری که با چوب در ارتباطند را دربرمی گیرد. به عنوان نمونه ای از این رشته ها می توان به منبت کاری، معرق چوب، خاتم کاری و … اشاره کرد.
 

گرایش سفال :

سفالگری ساختن ظروف با گل است و به ظرف ساخته شده از این طریق سفال می‌گویند. ساخت سفال در ایران دارای سابقه طولانی و درخشان است. در این گرایش با تاریخچه سفال، روش های ساخت سفال و کاشی و … آشنا می شوید.

برای آشنایی بیشتر با گرایشهای این رشته اینجا کلیک کنید.

در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال آینده شغلی بهتری هستند، اطلاعات بیشتری شامل : دانشگاه های دارای رشته هنر اسلامی، معرفی رشته های ارشد هنر اسلامی (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی فرصت شغلی و بازارکار این رشته ارایه می شود.

 

دانشگاه هایی که در رشته هنر اسلامی پذیرش دانشجو دارند
(بر اساس دفترچه کنکور 95)

(غیر از دانشگاه پیام نور، موسسات غیرانتفاعی و دانشگاه آزاد)

 دانشگاه غیرانتفاعی علم و هنر یزد دانشگاه بیرجند دانشگاه شهید باهنر کرمان 
دانشگاه هنر اصفهان
 
دانشگاه غیر انتفاعی سوره تهران 

دانشگاه هنر اسلامی تبریز

دانشگاه محقق اردبیلی

دانشگاه غیرانتفاعی علم و فرهنگ

 

رشته های ارشد هنر اسلامی (بر اساس دفترچه کنکور ارشد 95) :

هنر اسلامی(همه گرایشها)

تاریخ هنر جهان اسلام

وضعیت استخدامی رشته هنر اسلامی :

  
کارشناس صنایع دستی 
 
  منبع     گروه آموزش و دانشگاه  کارشناس رسمی دادگستری  

 

  سایر رشته های گروه هنر

  


 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *