دسته‌بندی نشده

حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت

[ad_1]

حضانت فرزند یا فرزندان در عقد موقت یا همان صیغه هم مانند عقد دائم است . حق  حضانت فرزند چه دختر چه پسر تا 7 سالگی با مادر است و بعد از آن دختر تا 9 سالگی و پسر تا 15 سالگی حضانتش با پدر خواهد بود .

برای مشاوره حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت

برای مشاوره حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت

حضانت در لغت به معنای نگهداری و تربیت است و به طور کلی با بحث ولایت و قیمومت متفاوت است . حضانت از نظر حقوقی به معنای قدرت شخص در نگه داری و تربیت فرزند همراه با تامین نیازهای عاطفی ، روحی و روانی و نیاز به علم آموزی فرزند می باشد که همواره می بایست مورد توجه والدین قرار گیرد . مسئله حضانت پس از طلاق والدین ، یا در صورت جدا زندگی کردن آن ها بدون طلاق و یا در صورت فوت یکی یا هر دوی آن ها مطرح می شود .

وگرنه براساس قانون ، حضانت فرزند چه دختر چه پسر حق و تکلیف والدین می باشد ، شکل دیگری از حضانت با به دنیا آمدن فرزند مشترک در ازدواج موقت یا صیغه رخ می دهد . این سوال ممکن است در ذهن کسانی که از طریق عقد موقت دارای فرزند شده اند و مدت این عقد به اتمام رسیده است مطرح شود که حضانت فرزند در عقد موقت با چه کسی است ؟

در این مقاله ضمن تعریف حضانت فرزند در عقد موقت ، مشکلات این نوع از حضانت را مورد بررسی قرار می دهیم .

حضانت فرزند در عقد موقت

 در رابطه با حضانت طفل در عقد موقت می توان گفت حضانت در عقد موقت که در کشور ما از آن به عنوان صیغه هم یاد می کنند مانند حضانت در عقد نکاح دائم است . عقد موقت یا صیغه ، عقدی است که موجب آن زن و مرد به مدت محدود و مشخص ، با یکدیگر در قبال پرداخت مهریه به زن ، زندگی مشترک زناشویی را برقرار می کنند .

برقراری این نوع از ازدواج که معمولا در کشور ما به طور پنهانی و به دور از چشم خانواده ها رخ می دهد ، در برخی موارد موجب باردار شدن زن و در نتیجه با تولد فرزندی همراه خواهد بود .

 اما مساله این است که حضانت فرزند یا فرزندان چه دختر یا پسر در عقد موقت بر عهده چه کسی خواهد بود ، پدر یا مادر فرزند ؟ قانون مدنی ایران مقرر شده است که پرداخت نفقه اولاد بر عهده پدر است . در عقد موقت هم به مانند عقد دائم  ، پدر مسئولیت فرزند حاصل از عقد موقت را بر عهده خواهد داشت  و بایستی هزینه های زندگی فرزند  دختر یا پسر خود را بپردازد .

 در مورد حضانت فرزند حاصل از عقد موقت نیز قانون مدنی ایران عنوان می کند که مانند عقد دائم است ، یعنی حضانت فرزند حاصل از عقد موقت چه دختر یا پسر تا ۷ سالگی با مادر خواهد و پس از آن ، حضانت و نگهداری به پدر سپرده خواهد شد و در صورت پذیرش حضانت فرزند توسط پدر ، دختر تا ۹ سالگی و پسر تا ۱۵ سالگی می توانند تحت حضانت پدر باشند .

پس از این سنین ، یعنی 9 سال برای دختر و 15 سال برای پسر آن ها می توانند ، تعیین کنند که با چه کسی زندگی کنند زیرا دیگر از حضانت خارج می شوند که البته این انتخاب از لحاظ قانونی باید با رعایت مصلحت طفل باشد .

 اگر پس از ۷ سالگی فرزندان حاصل از عقد موقت یا صیغه و پایان مدت قانونی حضانت فرزند یا فرزندان دختر و پسر، پدر خواهان حضانت فرزند نباشد ، مادر جهت دریافت حضانت اولویت خواهد داشت ، کما این که همچنان پدر باید مخارج فرزند را بپردازد .

 

حتما بخوانید: موانع اجرای حق حضانت

مشکلات حضانت فرزند در عقد موقت

با توجه به این که در متن مقاله بیان کردیم که عقد موقت یا همان صیغه در بسیاری از موارد در کشور ما به صورت پنهانی و به دور از چشم خانواده ها بین زن و مرد اتفاق می افتد اگر فرزندی از آن ها حاصل شود مشکلاتی برای آن ها بوجود می آید چه دختر باشد یا پسر.

 یکی از مهم ترین مشکلات در مورد فرزند حاصل از این نوع ازدواج به دلیل عدم ثبت ازدواج موقت یا صیغه در دفتر ازدواج به صورت رسمی بوجود می آید . با این که بسیار به زنانی که حاضر به این نوع ازدواج می شوند توصیه شده است که در صورت ثبت این عقد در دفتر ازدواج و طلاق با گرفتن صیغه نامه رضایت به این نوع از نکاح بدهند اما باز هم در بسیاری از موارد این عقد به ثبت رسمی نمی رسد .

 از عقد موقتی که به صورت رسمی ثبت نشده است و صیغه نامه ای از آن در دست زوجین نیست اگر فرزندی حاصل شود ، به دلیل عدم ثبت آن ، همواره اثبات نصب فرزند به پدر مربوطه ، برای مادر با مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود .

 زیرا به دلیل پنهانی بودن این عقد و در بسیاری از موارد به دلیل متاهل بودن مردانی که زنان را به عقد موقت خود در می آورند ، بعد از این که فرزندی به ناخواسته از این رابطه حاصل شد ، همواره مردان از قبول انتصاب فرزند به خود ، خودداری خواهند کرد .

 لذا جهت سپردن حضانت فرزند به پدر ، ابتدا مادر در دادگاه باید ثابت کند که فرزند متولد شده برای این مرد است و او پدر فرزندش است . در زمان گذشته اثبات این امر برای زنان بسیار مشکل یا حتی غیر ممکن بود اما در حال حاضر با پیشرفته تر شدن علم و آزمایش دی ان ای امکان اثبات نسب برای مادر راحت تر شده است .

در اکثر مواقع زنان در این نوع ازدواج چه به ثبت رسمی رسیده یا نرسیده باشد به دلیل ترس مردان از افشا شدن رابطه و سنگین شدن بار مسئولیتی که با آمدن فرزند دختر یا پسر بر عهده مرد قرار خواهد گرفت از جانب او مجبور به سقط کردن فرزندان ناخواسته حاصل از عقد موقت می شوند .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت در کانال تلگرام حقوق خانواده عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره حقوقی کارشناس رسمی دادگستری نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره حقوقی تلفنی کارشناس رسمی دادگستری به سوالات شما عزیزان پیرامون حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت پاسخ دهند .

 

پایان مدت حضانت فرزند دختر و پسر

 

 

سوالات متداول

1- ✔️ حضانت فرزند در عقد موقت با چه کسی است ؟

✔️ حضانت فرزند در عقد موقت تا 7 سالگی چه دختر چه پسر با مادر است و بعد از آن دختر تا 9 سال و پسر تا 15 سال با پدر است .

2- ✔️ آیا قانون حضانت در عقد موقت و عقد دائم متفاوت است ؟

✔️ خیر تفاوتی ندارد و مادر تا 7 سالگی دختر و چسر حق حضانت دارد بعد از آن پدر تا 9 سال برای دختر و تا 15 سال برای پسر حق حضانت دارد که در متن مقاله توضیح داده شده است .

3- ✔️ اگر در عقد موقت پدر حضانت فرزند برا عهده نگیرد حق حضانت برای چه کسی خواهد بود ؟

✔️ زن برای اثبات نسب فرزند به پدر را در دادگاه ثابت می کند و اگر پدر از حضانت امتاع کرد اولویت با مادر است اما به خرج پدر .

برای مشاوره حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت

برای مشاوره حضانت فرزند متولد شده در عقد موقت

[ad_2]

کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی دادگستری، کسی است که بر مبنای قانون کانون کارشناسان دادگستری، دارای وظایف کارشناسان رسمی است و در صورت ارجاع امر به او، باید به طور رسمی، درباره یک موضوع، اعلام نظر کند و می تواند در مواردی که قاضی یا متقاضی برای تصمیم نهایی نیاز به اظهار نظر تخصصی دارد و پرونده را به آن ها ارجاع می دهد با مطالعه کامل پرونده ابراز نظر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *