تهیه نقشه شمیم ورامین | utm شاخص
سامانه شمیم ورامین در واقع ترکیبی از ایستگاههای دائمی نقشه برداران، واحدهای ثبتی و گیرنده های توزیع شده در قسمت های گوناگون و بکارگیری زیر ساخت های سخت افزاری و همینطور استفاده از نیروهای انسانی در راستای صدور سند مالکیت به شکل کاملا دقیق و قانونی فعال می باشد.
باید بدانیم که سامانه شمیم ورامین یک مجموعه ترکیبی است که فراتر از ایستگاه های دائمی می باشد و همینطور با بکارگیری از این سامانه نقشه برداران بدون هیچ گونه زحمتی و به صورت دقیق حدود املاک را تعیین می کنند.
از مهمترین مزیت سامانه شمیم میتوان به این موضوع اشاره کرد که در صورتی یک ملک در ورامین به صورت دقیق نقشه برداری و کد گذاری نشده باشد اجازه ثبت و ورود آن به سیستم را نخواهد داد بلکه به طور مرتب اعلام خطا از ورودی داده می کند.
دقت مستحاتی و ارتفاعی سامانه شمیم معدل ۵ سانتی متر را دارد که این عدد بسیار دقیق و مناسب برای ثبت اسناد و املاک ورامین می باشد.
کاربردی ترین اصول استفاده از این سامانه هنگام بحران هایی مانند سیل، زلزله و جنگ است که ممکن است حدفاصل املاک و پلاک های ثبتی به طور کامل از بین برود که در این زمان سامانه شمیم این قابلیت را دارد که به صورت دقیق حد فاصل املاک را تعیین نماید و جلوی ضایع شدن حقوق افراد گرفته شود.
مزایای ایجاد شبکه های GNSS:
این امکان وجود دارد که از مزایای ایجاد این شبکه ها، به طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:
1.سیر صعودی حد اکثر فاصله مجاز بین گیرنده ها و در نتیجه سیر نزولی تعداد مورد نیاز آنها برای پوشش یک منطقه که منجر به کاهش تعداد دستگاه های مورد نیاز و در نتیجه کاهش هزینه، می گردد.
2.ایجاد شبکه ای همگن از مختصات
3.سر صعودی طول برد بکارگیری دستگاه ها با حذف رادیو و استفاده از سیستم GSM و اینترنت به منظور فرستادن تصحیحات.
4.کاهش وابستگی دقت نقاط به فاصله از ایستگاه مرجع و در نتیجه داشتن دقتی همگن برای تمامی نقاط.
5.تعدیل و سرشکنی شبکه با استفاده از برداشت های 20 ساعته و در نتیجه تدقیق شبکه.
6.بکارگیری الگوریتم های پیچیده در راستای محاسبه پارامتر ها و خطاهای گیرنده و تعدیل آن با استفاده از چند ایستگاه مجاور آن و در نتیجه داشتن مختصاتی صحیح و دقیق.
7.دسترسی دائم به مختصات برای همه کاربران مستقر در محدوده تحت پوشش شبکه در تمامی ساعت فعالیت شبکه به شکل شبانه روزی.
8.امکان مشخص نمودن مختصات برای کاربران تنها با بکارگیری یک تک گیرنده.
9.عدم نیاز کاربر به استفاده و استقرار بر روی نقطه معلوم و در نتیجه تسریع عملیات تعیین موقعیت و همچنین سیر صعودی دقت نقاط برداشت شده با حذف خطای استقرار.
10.امکان اخذ آبونمان و هزینه استفاده برای کاربران و در نتیجه، بهره برداری مالی از شبکه.
11.وجود شرایطی در جهت صحت سنجی و همچنین تعیین دقت نقاط برداشت شده توسط کاربران جهت مدیریت بهتر فرآیند ها.
12.امکان نظارت بر کاربران و گرداوری نمودار های آماری.
13.ایجاد شرایطی مطلوب در راستای شبکه برای کاربرد های متنوع اعم از ناوبری دقیق برای سیستم های حمل نقل و امداد، مشاهده فعالیت های تکتونیکی و لرزه نگاری و سایر استفاده های علمی نظیر مطالعات یونوسفریک و اتمسفریک و هواشناسی و سایر پروژه های تحقیقاتی در سطح ملی.
14.وجود تعامل و هماهنگی بین دستگاه ها، ارگان ها، سازمان ها چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی در تمامی پروژه های عمرانی و سایر پروژه هایی که قسمتی از آن را اطلاعات مکان محور تشکیل میدهد، چه در سطح درون سازمانی چه در سطح برون سازمانی با داشتن یک بستر مختصاتی مشترک، سهل الوصول و دقیق. همه این نکات، شرایطی را فراهم می آورد تا شبکه های دائمی GNSS جزو جدایی ناپذیرپروژه های تعیین موقعیت در سطح ملی خواهد شد.
سازمان ثبت اسناد و امالک کشور با داشتن بیش از 001 واحد ثبتی و 0211 نقشه بردار یک بستر مناسب جهت پیاده سازی شبکه دائمی GNSS در اختیار دارد و با اتکا به این زیر ساخت ارزشمند توانسته است در سطح ملی اقدام به طراحی و پیاده سازی ” شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها” که به اختصار “شمیم” نامیده می شود، نموده تا ضمن تدقیق اطالعات مکانی
امالک، زیرساختی برای توسعه استفاده از فن آوری های ماهواره ای در سطح کشور باشد. شمیم در حقیقت چیزی فراتر از یک شبکه از ایستگاه های دایمی GNSS است. شمیم ترکیبی از ایستگاه های دایمی، نقشه برداران واحد های ثبتی و گیرنده های روور توزیع شده بین آنها، زیر ساختهای سخت افزاری، شبکه و نیروی انسانی، مدیریت کاربران، نظارت و پشتیبانی از سیستم، نرم افزار های مدیریت کاربران، نرم افزار های واسط جهت صدور سند مالکیت و دستور العمل ها و شیوه نامه های اجرایی است.
مراحل پیاده شبکه مدیریت یکپارچه مالکیت ها (شمیم):
جهت ایجاد شبکه شمیم مراحل زیر طی میشود:
1. بررسی مشکلات موجود در برداشت و جانمایی امالک و یافتن این حقیقت که حجم زیادی از مشکلات ناشی از برداشت مختصات مطلق املاک می باشد
2.جستجو بین راه کارهای تعیین شده و انتخاب شبکه ایستگاه دایمی و استفاده ازتصحیحات NRTK به عنوان بهترین راه کار حل این مشکل
3.بررسی شبکه های محلی (مانند ورامین) و کشوری موجود و تشخیص اینکه شبکه کاملی که برآورد کننده تمامی نیاز های ما باشد در دسترس نیست.
4.توجه به تمامی نرم افزار های ارایه دهنده تصحیحات شبکه و انتخاب دو نرم افزار Spider Leica و GNsmart++ Geo به عنوان بهترین نرم افزار ها از نظر کیفیت، قدرت، مدیریت کاربران، ابزار های کنترل کیفیت و QC و خدمات.
5.کار کردن با نرم افزار Spider Leica به دلیل یکسان بودن نرم افزار و سخت افزار، داشتن سابقه خدمات در ایران و نمایندگی قدیمی و معتبر.
6.بررسی 001 واحد ثبتی برای نصب ایستگاه ها، و جمع آوری اطلاعات آنها اعم از مختصات، استیجاری یا ملکی بودن، عکس و شرح از واحد و تهیه نرم افزارReview Site و یک پایگاه داده به منظور جمع آوری این اطلاعات
7.تعیین نمودن گروهی از کارشناسان در اداره کل کاداستر در راستای پیگیری ورود اطلاعات واحد های ثبتی و بررسی هر واحد.
8.تهیه نمودن دستگاه های رفرانس، برنامه ریزی با هدف نصب پایه و نصب دستگاه.
9.نصب 000 ایستگاه رفرانس
10.توجه و بکارگیری بازدید های میدانی جهت کنترل کیفی نصب ایستگاه ها
11.بررسی برخی از ایستگاه ها و برنامه ریزی جهت نصب دکل جهت استفاده حداکثری از ایستگاه.
12.پوشش تمامی کشور با سامانه شمیم به استثنای استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، و نیمه جنوبی خراسان رضوی
13.محاسبه مختصات ایستگاه ها به شکل کشوری و جهانی
14.برنامه ریزی در راستای خرید نرم افزار ها و سخت افزار های پیش نیاز نصب اعم از ویندوز 2012 Server و سرور های سخت افزاری که به آن نیاز است.
15.نصب نرم افزار ها بر روی سرور ها و انجام تنظیمات لازم
16.انجام هماهنگی های الزامی با IT سازمان با هدف متصل شدن ایستگاه های به سرور Spider.
17.ایجاد دو گروه از کارشناسان در اداره کل کاداستر جهت پایش دایمی شبکه به دو جهت ارتباطی و کیفیتی.
18.بررسی دستگاه های Rover با در نظر گرفتن مبانی مختلف اعم از سابقه دستگاه و شرکت تولید کننده، خدمات پس از فروش، دقت و صحت و سهولت و کیفیت دستگاه و کنترلر و غیره و انجام تست های میدانی همزمان و غیر همزمان دستگاه ها، جهت خرید دستگاه های Rover
19.تهیه مستندات فنی مناقصه و خرید دستگاه های Rover
20.بکارگیری برنامه راهبردی با هدف تحویل، توزیع، آموزش و تهیه مستندات و فیلم های آموزشی برای همکاران
21.ایجاد دستورالعمل های جهت ثبت نام کاربران ورامین در سامانه شمیم و دسته بندی استانی کاربران و تعیین مدیر استانی جهت مدیریت توزیع شده کاربران.
22.ثبت نام بیش از 811 کاربر در سامانه و مدیریت آنها به شکل گسترده
23.پاسخ دادن به نیازها و مشکالت کاربران کشوری علی الخصوص ورامین
24.شکل گیری جداول جدید و نرم افزاراختصاصی با هدف ورود برداشت های انجام شده در سیستم شمیم و اتصال آن به نظام جامع کاداستر و الزام همکاران به استفاده از سیستم و جلوگیری از ورود قطعات برداشت شده خارج از سیستم شمیم و رسد هفتگی و ماهانه در مقیاس، واحد ثبتی و استانی.
.25آموزش و هماهنگی جهت نصب نرم افزار ورود اطلاعات در واحد های ثبتی و رفع اشکال همکاران.
26. برداشت بیش از 01 هزار مورد نقشه برداری در کشور با استفاده ازسامانه شمیم
27. برداشت 25111 قطعه ملکی با استفاده از نقشه برداران درون سازمانی در سامانه شمیم
28. تثبیت 08111 قطعه ملکی در سامانه شمیم
شبکه مدیریت یکپارچه مالکیتها، با هدف سهولت در برداشت نقشه برداران و کنترل صحت برداشت و تطبیق بر شبکه نقشه و دیتا و مختصات موجود توسط کارشناسان رسمی دادگستری نقشه برداری پیش بینی گردیده.
در راستای کنترل صحت انجام امور برداشت مالکین در شهرستان ورامین میتوانند گواهی مرتبط را از کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری مطالبه نموده و یا تعیه نقشه را در شبکه شمیم یا شبکه مدیریت یکپارچه مالکیتها درخواست کنند.
راهنمای ثبت نام در سامانه شمیم مرجع تخصصی نقشه برداری ورامین
کاربرد سامانه شمیم برای همه افرادی در ورامین است که با حدود ملکی و ثبت اسناد ارتباط مستقیمی دارند که برای راهنمای استفاده از سامانه شمیم بهترین روش این است که به مراجع تخصصی نقشه برداری مراجعه کنند تا به راحتی به پاسخ سوالات مدنظرخود دست یابند.
با همکاری جمعی از مهندسین متبحر در رشته نقشه برداری و کارشناسان رسمی در کنار یکدیگر این مرجع تخصصی در زمینه ثبت اسناد و مشخص کردن حدود املاک ورامین در حال فعالیت می باشد.
هدف اصلی سامانه شمیم این است که با دریافت هزینه مقرون به صرفه برای تعیین نمودن حدود ملکی و جلوگیری از اختلافات ملکی ورامین در سندهای قدیمی با سرعت بالا می باشد.
ایستگاه های سامانه شمیم ورامین:
لازمه طراحی سامانه شمیم که یک گام بزرگ در راستای تهیه نقشه های ارتفاعی و مسطحاتی است، وجود چندین ایستگاه مختلف است که با کمک و همکاری همه آنها کارهای نقشه برداری و سندهای صادره با سرعت و دقت بالا انجام گیرد.
ایستگاه های سامانه شمیم در چندین بخش مختلف در حال فعالیت هستند که کمک و همکاری هر کدام از این ایستگاه ها سبب کارکرد بهتر طرح کلی سامانه شمیم می شود.
برخی از این ایستگاه ها وظیفه انواع کمک کردن به انجام محاسبات اولیه و دقیق را دارند که در اینجا میتوان به برخی از آنها اشاره کرد: ایستگاه های دائمی، ایستگاه های گیرنده های توزیع شده، بخش های مختلف زیرساخت های سخت افزاری، شبکه نیروی انسانی، مدیریت کاربران، نظارت و پشتیبانی از سیستم، نرم افزارهای مدیریت، کاربران نرم افزارهای واسط جهت صدور سند مالکیت. با کمک اینها میتوان حدود ملک در سیستم شمیم به صورت دقیق را تعیین کرد.
از مطالب بالا میتوان نتیجه گرفت که در واقع طرح شمیم درراستای تهیه ی نقشه و بالا بردن دقت سندهای صادره برای املاک ورامین کاربرد دارد.
تمامی ارگان ها وسازمانها با اجرایی شدن طرح شمیم می توانند به جهت دقت بالای سیستم با ارتباط با این شبکه ،نقشه ای دقیق تهیه نمایند که دارای دقت مطالعاتی گسترده ای باشد.
بدلیل آنلاین بودن و داشتن سیم کارت روی دستگاههای سیار طرح شمیم ،اطلاعات و مختصات به صورت آنلاین به مرکز فرستاده میشود.
طرح شمیم در شهرستان ورامین این مزیت را دارد که در کاداستر میتوان دقیق تر و صحیح تر به تثبیت موقعیت ملک پرداخت و باعث جلوگیری از تداخل و تعارض املاک می شود.
از مزایای دیگر این طرح این است که اگر امکان دسترسی به حد فاصل موقعیت مکانی املاک و پلاکهای ثبتی به دلیل سیل –زلزله –جنگ و…. نداشته باشیم ،میتوان از اطلاعات و مختصات دقیق و مطمئن روش فوق دوباره موقعیت درست املاک را احیاء نموده و از هرگونه تضییع حقی جلوگیری کرد.
چگونگی دسترسی به نتیجه تصحیحات ورامین در سامانه شمیم :
بعد از اینکه فایل عکس های ورامین برداشته شده و سپس فرستاده شد ، سامانه آغاز به انجام محاسبه می کند و برای بازدید از این محاسبات و نتیجه حاصل از قسمت نوار بالای صفحه و یا ستون سمت چپ وارد قسمت Results خواهید شد.
صفحه ای برایتان باز میشود که دارای نام کاربری است و نتیجه تمام کارهای درخواست شده برایتان را میتوانید از این قسمت مشاهده کنید که بر حسب نیازتان می توانید یکی از این گزینه ها یا همه آنها را انتخاب کنید. پس از آن می توانید بر اساس تاریخ ، محاسبات درخواست داده شده از یک زمان مشخص تا پایان یک تاریخ خاص را انتخاب کنید و بر روی گزینه Show برای مشاهده آن کلیک کنید.
نتایج حاصل از جست و جو به سه دسته تقسیم میشود که به شکل زیر است :
1- علامت چرخ دنده: یعنی سامانه شمیم شهرستان ورامین در حال محاسبه میباشد و تا پایان و تایید آن باید صبرکرد.
2- علامت تایید: این علامت به معنای این است که محاسبات توسط سامانه شمیم موفقیت آمیز بوده است شما میتوانید با کلیک بر روی گزینه دانلود نتیجه بدست آمده و مختصات محاسبه شده توسط سامانه شمیم را در پایین صفحه باز شده قسمتWGS 84 Geodetic Coordinates و Local Grid Coordinates مشاهده نمایید.
3- اگر فایل ارسال شده اشکالی داشته باشد که توسط سامانه شمیم قابل محاسبه نباشد به صورت علامت تعجب نشان داده میشود که با رفتن بر روی این علامت ، خطای عملیاتی به کاربر اعلام میشود. در این حالت اگر خطا عدم شناخت آنتن اعلام گردد می بایست با اداره کل کاداستر تماس گرفته شود و مشخصات آنتن دستگاه گیرنده ماهواره ای خود را به این اداره کل اعلام نمایید در غیر این صورت اقدامات لازم را در جهت رفع خطا با توجه به اعلام سامانه شمیم انجام میشود.
نحوه تصحیح مختصات روش استاتیک در سامانه شمیم :
1- در مرحله اول آدرس سامانه شمیم به نشانی 109.201.18.15/SpiderWeb را در صفحه تارنمای خود وارد کنید.
2- در قسمت ورود به سایت در ستون سمت چپ صفحه باز شده نام کاربری و رمز عبور تعریف شده برای کار با دستگاه های گیرنده ماهواره ای را وارد کنید.
3- پس از ورود به سایت از قسمت نوار بالای صفحه و یا ستون سمت چپ وارد قسمت Computation شوید.
4- در قسمت انتخاب شده لازم است ابتدا سه ایستگاه های مورد نیاز برای دریافت تصحیحات بر روی نقطه برداشت مورد نظر خود را انتخاب کنید که این کار به سه روش انجام میشود.
حتما به این نکته توجه کنید که قبل از کار با این قسمت می بایست pop-up blockers را از قسمت تنظیمات تارنمای خود غیرفعال کنید و یا پس از دادن اجازه باز شدن pop-up اعلام شده دوباره وارد این قسمت شده و مراحل را انجام دهید .
1- با زدن این گزینه انتخاب ایستگاه ها را با توجه به فاصله از نقطه مورد برداشت خود به تشخیص خود سامانه واگذار می کنید.
2- با زدن دکمه Show list می توان با توجه به محل برداشت خود سه ایستگاه های نزدیک را انتخاب و یا از وجود داده های Rinex با زدن بر روی دکمه Check availability هر ایستگاه در زمان برداشت خود اطمینان مطمئن باشید.
3- با زدن دکمه Show map می توان با توجه به محل برداشت خود سه ایستگاه های نزدیک را از روی نقشه باز شده انتخاب کنید.
4- با زدن این گزینه همانند گزینه اول انتخاب ایستگاه ها با یک مختصات مجازی که در نزدیک محل برداشت ایجاد میشود توسط سامانه انجام می شود که انتخاب این گزینه با توجه به وجود شبکه پوششی کامل موجود توصیه نمیشود.
5- در این قسمت نحوه برداشت و محاسبه خود را که در اینجا همان روش استاتیک و یا PPK (Stop & GO) می باشد را انتخاب می کنید.
6-در این قسمت سیستم مختصات مورد نظر خود را انتخاب می کنید که میتوان از گزینه پیش فرض WGS 1984 و یا سیستم های تعریف شده در زون های 38 تا 41 با توجه به محل استقرار و برداشت خود انتخاب نمایید. توصیه اداره کل کاداستر انتخاب زون مورد نظر و محاسبه نقطه برداشت شده بر اساس سیستم مختصات UTM است.
7-در این قسمت فایل observation استاتیک و یا PPK (Stop & GO) با پسوند (. **O) را از فایل های Rinexخود انتخاب کرده و آن را برای پردازش در قسمت اول ارسال کنید . توجه داشته باشید ورژن Rinex می بایست 2.11 باشد. همچنین در این قسمت می توان سه فایل از یک نقطه مورد برداشت در زمان های مختلف را نیز ارسال نمایید به شرطی که در محل استقرار تغییری بوجود نیاید .
توجه داشته باشید در بعضی از دستگاه های گیرنده ماهواره ای فایل برداشت استاتیک با مشخصات خود دستگاه برداشت می شود که می بایست آن را با برنامه تبدیل همراه دستگاه ابتدا به Rinex 2.11 تبدیل کرده و سپس در این قسمت از آن استفاده کنید.
دقت داشته باشید که فاصله نقطه برداشت نباید بیش از 100 کیلومتر از ایستگاه های انتخاب شده به صورت دستی باشد در این صورت می بایست ایستگاه های خود را تغییر دهید .
8-در این قسمت می توان دقت محاسبات را مشخص کرد که یا از دو گزینه پیش فرض قرار داده شده استفاده کرد و یا به صورت دستی میزان عددی دقت بر حسب میلیمتر در قسمت دوم و ppm در قسمت سوم وارد کرد . توجه داشته باشید که اعداد انتخاب شده از روش دستی بر حسب فاصله از ایستگاه های انتخاب شده می توانند بر محاسبه مختصات نهایی پس از پردازش تاثیر بگذارند بنابراین توصیه می شود در قسمت اول، یکی از موارد پیش فرض 10mm+3ppm یا 20mm+5ppm انتخاب کنید .
9- پس از این کار با زدن دکمه Submit در پایین صفحه عملیات ارسال و انجام محاسبه به اتمام میرسد.
10-توجه داشته باشید در صورتیکه به هر دلیل مجبور به تکرار کلی عملیات در این قسمت شوید می توان با زدن دکمه Reset form از بالای این قسمت کل تنظیمات را از اول شروع کنید